Foci

600 millióból fejlesztik a gyirmóti stadiont

"A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztéséhez 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben" - írja a Kisalföld.

Az információk szerint a stadionfejlesztés hivatalosan a támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat. Ez azért fontos kritérium, mivel a győri önkormányzatnak a létesítmény sportcélú fenntartását, üzemeltetését 15 évig biztosítania kell.

Fotó: magyarfutball.hu

A közgyűlési előterjesztésben az olvasható, hogy ez csak bérleti konstrukcióban lehetséges, vagyis a jelenleg másodosztályú Gyirmótnak, ahhoz hogy visszahozza a fenntartási költségeket, legalább 15 évig az élvonalban, vagy legalább a másodosztályban kellene fociznia.

Ami pedig a fejlesztést illeti: először az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti lelátóját, majd a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.

A támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; míg a főépület felújítását a Gyirmót FC Kft önerőből valósítja meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik