Foci

Idén először nyert a Mezőkövesd

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának nyitómeccsén a Mezőkövesd 1-0-ra verte a Budapest Honvédot.

A borsodiak számára létfontosságú volt a három pont, hiszen ugyanannyi pontjuk volt a találkozó előtt, mint az MTK-nak és a Paksnak, ez a két együttes pedig a bentmaradásért küzd. A Honvéd viszont egy győzelemmel egy pontra megközelíthette volna a tabellán negyedik Győri ETO-t.

A meccsen a hazaiak kezdtek jobban, és a 27. percben a vezetést is megszerezték: Bognár remekül ismerte fel a helyzetet és Menougongot indította, az ex-diósgyőri játékos pedig a hálóba talált (1-0).

Menougong lőtte a a győztes gólt
Fotó: MTI

A folytatásban Holender révén a fővárosiaknak is voltak ziccerei, de a szünetre egygólos hazai vezetéssel vonultak a felek. A második 45 perc során itt is, ott is akard helyzet, majd a meccs tuladonképpen a 68. percben el is dőlt.

Ekkor a Mezőkövesd cserélt, Menougong pedig meglehetősen lassan hagyta el a pályát. Alcibiade meglökte a kameruni támadót, ezért pedig megkapta a második sárgáját, vagyis megfogyatkozott a Honvéd.

A hajrában Lupoli kétszer is a kapufát találta el, de gólt nem tudott szerezni a piros-fekete együttes. Az 1-0-s sikerrel a Honvéd végül maradt az 4., a Mezőkövesd viszont a 13. helyre lépett előre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 2800 néző, v.: Solymosi

Gólszerző: Menougong (27.)
Sárga lap: Takács (8.), Fótyik (11.), Velicky (73.), Dobos (76.), illetve Alcibiade (31., 68.), Holender (56.), Daud (91.)
Kiállítva: Alcibiade (68.)

Mezőkövesd: Horváth – Takács, Szalai, Gévay, Fótyik – Velicky, Hegedűs D. (Dobos 72.), Kiss, Bognár (Farkas 91.), Harsányi – Menougong (Melczer 68.)

Honvéd: Kemenes – Holender (Lupoli 62.), Bonazzoli, Vécsei, Zivanovic (Daud, 53.) – Baráth, Job (Lovric, 72.), Hidi, Alcibiade – Ikenne-King, Ignjatovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik