Foci

Megmenekült az Újpest

roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )
roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága csütörtökön hozzájárult, hogy a lila-fehérek indulási joga az Újpest 1885 Futball Kft.-hez kerüljön, így a csapat folytathatja szereplését a bajnokságban és a Magyar Kupában.

Az MLSZ honlapján olvasható rövid közlemény szerint a vagyonfelügyelő hozzájárulását követően az UTE beadta a szükséges dokumentumokat, ezeket a versenybizottság a csütörtöki versenyügyi eljárása során megvizsgálta, s engedélyezte a licencjog átruházását.

Így az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási joga az Újpesti Torna Egyleten (UTE) keresztül az Újpest 1885 Futball Kft.-hez került.

Fotó: MTI

Az UTE azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a futballklubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be, mivel Roderick Duchatelet tulajdonos szerint a labdarúgóklub offshore-cégek hálójába került, az érintett cégek pedig felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben.

Az MLSZ elnöksége múlt csütörtöki ülésén hozzájárult ahhoz, hogy az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogát átruházzák az Újpesti Torna Egyletre, azzal a feltétellel, hogy a Fővárosi Törvényszék által az Újpest FC Kft.-hez kirendelt ideiglenes vagyonfelügyelő jóváhagyja.

Roderick Duchatelet március 14-i sajtótájékoztatóján azt mondta, elhagyja a csapatot, ha megindítják a felszámolást az Újpest FC Kft. ellen, s az MLSZ nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához. Az MLSZ múlt csütörtöki döntése után úgy fogalmazott: “Mély és igaz sajnálattal kell elismernünk, hogy veszítettünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik