Foci

Félmilliós büntetés az Újpestnek

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a vasárnapi bajnokiján, illetve a Péccsel játszott mindkét Magyar Kupa-mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt is pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest csapatát, mely így összesen 550 ezer forintot kénytelen fizetni.

A lila-fehér együttes drukkerei a Diósgyőr elleni vasárnapi OTP Bank Liga-találkozón pirotechnikai eszközöket használtak, illetve megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, ezért 250 ezer forintra büntették a klubot.

Fotó: MTI

A fővárosiaknak a Pécs elleni Magyar Kupa negyeddöntős párharc idegenbeli első mérkőzésen történtek miatt 100 ezer, a hazai visszavágón tapasztalt szurkolói rigmusok és pirotechnikai eszközök használata miatt pedig 150 ezer forintot kell fizetniük.

A bizottság ugyanakkor ezekért a meccsekért a Diósgyőrt, illetve a Pécset is megbüntette: a borsodiaknak szurkolóik viselkedése miatt 50 ezer forintot, a pécsieknek pedig az Újpest elleni első meccsen tapasztalt rendezési hiányosságok miatt kell szintén 50 ezer forintot fizetniük.

A Pápa-Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást pedig 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a fegyelmi bizottság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik