Foci

“Teleszkóp kell a Bayernhez”

Jürgen Klopp - a már március 25-én,kedd este Bundesliga bajnoki címet szerző (!!!) -, a Bayern legnagyobb ellenfelének számító, a Bundesliga 2. helyen álló Dortmund edzője is szuperlatívuszokban beszélt a müncheniekről.

A 2011-12-es bajnok Dortmund jelenleg tisztes távolból, éppen 25 ponttal lemaradva második a tabellán. Az elmúl évek eredményei alapján ettől még nyugodtan tekinthetjük a Borussiát és szakvezetőjét, Jürgen Kloppot a Bayern legnagyobb ellenfelének.

Talán ezért is érdekes, sőt, felettébb megtisztelő amit a rivális mestere gratulációként megfogalmazott a bajorok márciusi berlini bajnokavatását követően (Hertha Berlin-Bayern München 1-3). Tegyük hozzá, mindezt márciusban, a 27. fordulóban, 7 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt – korábban egyikre sem volt még példa a Bundesliga történetében!! Az eddigi csúcsot is ők tartották, tavaly ugyanis április 6-án, hat fordulóval a sorozat zárását megelőzően tettek szert behozhatatlan előnyre.

„Hihetetlen, amit elértek ebben a szezonban. Látjuk őket, de ténylegesen teleszkópra lenne szükség ahhoz, hogy észleljük is. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak, gratulálok nekik!” – tért ki a Schalke elleni 0–0 utáni sajtótájékoztatón az ellenlábasra a dortmundi tréner.

Pep Guardiola ugyanakkor két korábbi Bayern legendának ajánlotta a sikert. “Fantasztikus volt, amit a fiúk elértek az előző szezonban Jupp Heynckesszel. Azóta is minden héten és hétvégén szorgosan dolgoztak annak érdekében, hogy most megerősítsék a tavalyi produkciót. A bajnoki cím a kemény munka eredménye. Ez a bajnoki győzelem Ulié. Ő a legfontosabb ember a klub életében” – tett gesztust végül a szűk két hete adócsalás miatt 3 és fél éves börtönbüntetésre ítélt klubelnöknek,  Uli Hoenessnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik