Foci

Pelé gazdaságos látogatást tett Budaörsön

A háromszoros világbajnok brazil futball-legenda a budaörsi Tesco szerda délelőttjét alaposan felforgatta, de láthatóan jól esett neki a közönségtalálkozó. A brazilokat a vb döntőjébe várja.

A Fekete Gyöngyszem azért érkezett Magyarországra (harmadszor járt hazánkban), hogy a Tesco áruházlánc új hűségprogramját népszerűsítse. Sűrű a programja az októberben 74. életévét betöltő brazilnak, ugyanis ma továbbutazik Krakkóba, hasonló céllal.

Az akció lényege egyébként az, hogy a vásárlások alkalmával pontokat lehet gyűjteni, amelyek segítségével kedvező áron lehet hozzájutni a Pelé nevével ellátott sportszerekhez – az egykori focista ugyanis saját márkát alapított nemrég.


Fotók: Dobos Sándor

Az áruház vásárterén felállított alkalmi színpadhoz egy kordon mentén végigsétálva érkezett meg Pelé, útközben még autogramokat is osztott, holott előre felhívták a megjelentek figyelmét, hogy erre ezúttal nem lesz lehetőség – csak a közös fotókra, a rendezvény végén.

Az akció hivatalos elindítása után néhány kérdésre azért válaszolt Pelé. Többször is kiemelte, mennyire élvezte a Menekülés a győzelembe című film 1981-es forgatását Magyarországon. Mint megtudtuk, nem esett nehezére az ollózásos jelenet többszöri megismétlése, nem úgy alkalmi kollégájának, Sylvester Stallone-nak, az ő feladata lett volna mindez, de John Houston rendező egy idő után inkább a kapuba zavarta.

Természetesen szó esett a nyári világbajnokságról is, Pelé a döntőbe várja a brazil válogatottat, mellette a németeket és a spanyolokat tartja nagyon erősnek az európai válogatottak közül.

Láthatóan jó szívvel emlékezett Puskás Ferencre egy újságírói kérdésre válaszolván, szerinte Puskás egyszerre volt tehetséges és emberileg is nagyszerű – ez ritka volt akkor és manapság is.

Egy kolléga felidézte a Santos nigériai túráját, amikor is az afrikai országban félbeszakították a polgárháborút a törzsek arra az időre, amíg a brazilok futballmeccset játszottak. Pelé azt mondja, erre senki sem készült fel, nagyon furcsa érzés volt, de amint elhagyták Nigériát, a harcok folytatódtak.

Több százan voltak egyébként a budaörsi hipermarketben, az esemény végén a szerencsések lefotózhatták magukat Pelével: előbb a Tesco-munkatársak focicsapata, majd a munkatársak gyermekei örökíthették meg a pillanatot, majd jöttek a szerencsés kisorsoltak.

A végén meg már mindenki maga mellett akarta tudni Pelét, olyannyira, hogy kicsúszott a szervezők kezéből az irányítás. Az erről szóló írásos beszámolókat – a miénket itt lehet elérni – a brazil legenda vélhetően már a repülőtéren olvashatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik