Foci

Diego Costa a Chelsea célkeresztjében

Brit sajtóértesülések szerint a Chelsea megtette az első lépéseket Diego Costa, az Atletico Madrid csatárának leigazolásával kapcsolatban.

A Premier League listavezetőjénél a hírek szerint készek akár 36 millió eurót is fizetni a brazil születésű, de most már spanyol válogatott játékosért.

A londoni klub képviselői a hírek szerint már egyeztettek is Costával, és további találkozók várhatóak a jövő héten. A Chelsea állítólag még a világbajnokság előtt szeretné megkötni a transzfert, hogy torna során a La Roja sikerei ne tornázzák még fentebb a támadó árát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Diego Costa kiemelkedő szezonja miatt várhatóan a Chelsea egyik kiemelt nyári célpontja lehet, hiszen a 25 éves játékos 41 meccsen 31 gólt szerzett, és a Primera Divisionban lőtt 23 gólja mindössze hárommal marad el a listavezető Cristiano Ronaldotól.

Az Atleticó jelenlegi elsőszámú gólvágója után korábban az Arsenal is érdeklődött, ám a másik londoni csapat egyes hírek szerint lemondott a brazil csatár megszerzéséről.

José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője a nyáron szeretné megerősíteni csapata támadószekcióját, hiszen Samuel Eto’o bár mostanában jó teljesítményt nyújt, már 33 éves, és az idény végén lejár a szerződése, míg Fernando Torres teljesen kiszámíthatlan teljesítményt nyújt.

Demba Ba meglehetősen kevés játéklehetőséget kap a portugál edzőtől, és a hírek szerint más csapatok érdeklődnek is iránta, míg a fiatal, jelenleg kölcsönben szereplő Romelu Lukaku inkább a jövő embere, így érthető lenne a gólerős Costa leigazolása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik