Foci

Bemutatta stadionterveit a Roma

stadio della roma (stadio della roma)
stadio della roma (stadio della roma)

A Seria A-ban szereplő AS Roma bemutatta tervezett, 52500 férőhelyes stadionjának látványterveit. A Farkasok új arénáját várhatóan 2016-ban mutatják be.

A klub elnöke, James Pallotta elmondta, az új arénát, a Stadio della Romát reményei szerint a 2016-2017-es szezonban veszi majd használatba a háromszoros olasz bajnok római együttes.

„A város és a szurkolók megérdemlik ezt a világszínvonalú stadiont. Biztosak vagyunk benne, hogy a Stadio della Roma a világ legjobb sportpályái közt lesz.”

Az új stadion és annak környezete rendegeteg lehetőséget nyújt majd a zene, illetve a szórakoztatás terén, ezzel is növelve majd a klub bevételeit.

Fotó: Europress Fotóügynökség

„Egész héten át lehetősége lesz az embereknek vásárlásra, étkezésre és szórakoztatásra is. A vendégek ellátása mellett a sport várja majd a látogatókat az év 365 napján.”

Pallotta kiemelte az új stadion emberek ezreinek ad munkát és a későbbiekben is remek üzleti lehetőségekkel kecsegtet.

Olasz médiumok szerint az új stadion a város délnyugati részében épül majd, körülbelül 300 millió euróból.
Az új arénában a nézők mindössze pár méterre lesznek a pályától, ami jelentős különbség az Stadio Olimpicóhoz képest, ahol egy futópálya választja el a szurkolókat a játéktértől.

Pallotta, az olasz klub első embere elmondta, a stadion 52 ezer férőhelyes lesz amelyet akár 60 ezerig bővíthetnek, például BL-meccseken. A római ultráknak 14000 férőhelyes elkerített szekciót biztosítanak majd.

Dan Meis építész szerint Colosseum dícsőségét „hozza vissza” majd az új építmény. Francsco Totti, a római klub élő legendája szerint a projekt „magáért beszél”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik