Foci

Rekordgyorsasággal lett bajnok a Bayern München

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

A címvédő magabiztos játékkal nyert a Hertha BSC vendégeként, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a német labdarúgó-bajnokságban. Szalai Ádám nem játszott a Dortmund-Schalke rangadón, amelyen 0-0-s döntetlen született.

Míg hétvégén még nem csak a Bayern Münchenen múlt, hogy megszerzi a bajnoki címét – amely végül nem is sikerült –, addig kedden már rém egyszerű volt a matek: ha Pep Guardiola csapata nyer Berlinben, akkor bajnok. Már a 27. fordulóban és még március vége előtt, korábban egyikre sem volt még példa a Bundesliga történetében.

A bajorok az első félidőben meg is alapozták a későbbi ünneplést, előbb Kroos, majd Götze volt eredményes, a 14. percben így már 2-0-ra vezettek a vendégek. Ráadásul a hazaiak nem sok veszélyt jelentettek a müncheni kapura, így hamar biztossá vált, hogy ez az este a Bayerné lesz.

A szünet után eredmény tekintetében szorossá vált a találkozó, Rafinha buktatta Ramost a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig a sértett értékesítette. Nem tartott sokáig a hazai feltámadás, a Bayern kényelmesen gurigázott a folytatásban, majd a 79. percben Ribéry pörgette át a labdát a kapus felett, beállítva az 1-3-as végeredményt.

A müncheniek 24. bajnoki címüket ünnepelhetik, ráadásul rekordgyorsasággal. Érdekesség, hogy 2001 óta nyolc bajnoki diadalt arattak, s ezek mindegyikét idegenben biztosították be. A csapat mostantól kezdve a Bajnokok Ligájára és a Német Kupára koncentrálhat, előbbiben negyed-, utóbbiban elődöntős, azaz ismét összejöhet a triplázás.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben a második helyért küzdő Borussia Dortmund és a Schalke 04 csapott össze, a Ruhr-vidéki rangadót megelőzően ráadásul hazai drukkerek pengével ellátott matricákkal várták a gelsenkirchenieket. Az első félidő lüketőt játékot hozott, gólt azonban nem, majd a második felvonás elején is számos lehetőség maradt ki, főleg a dortmundiak veszélyeztetettek. Végül egyik oldal sem tudta begyömöszölni a győztes találatot, maradt a 0-0, amely igazából egyik csapatnak sem túl jó. Szalai Ádám ezúttal a kispadon ragadt.

Két meccset rendeztek még kedden: a Braunschweig nagy meglepetésre 3-1-re verte a Mainzot, míg a Werder Bremen hasonló arányban kapott ki hazai pályán a Wolfsburgtól.

Eredmények – Bundesliga, 27. forduló

Hertha BSC – Bayern München 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Ramos (66. – 11-esből) illetve Kroos (6.), Götze (14.), Ribéry (79.)

Borussia Dortmund – Schalke 04 0-0

Braunschweig – Mainz 3-1 (2-1)
Gólszerzők:
Kumbela (18., 77.), Nielsen (45+3.) illetve Müller (20.)

Werder Bremen – Wolsfburg 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Prödl (16.) illetve Malanda (2.), Perisic (10.), Arnold (80.)

Videó – Kroos találata:

Videó – Götze következett a sorban:

Videó – Ribéry biztosította be a bajnoki címet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik