Foci

Kabát a Fradi elleni derbin sem játszhat

Kabát Péter (kabát péter, )
Kabát Péter (kabát péter, )

Az Újpest labdarúgócsapatának támadóját két mérkőzésre tiltották el egy kemény belépő miatt.

Ha kedd, akkor összeül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, ez most sem volt másképp. A FEB Rodenbücher István hárommeccses eltiltását helyben hagyta, az MTK-nak így továbbra is nélkülöznie kell játékosát. A Videotonban focizó Paulo Vinícius két mérkőzésre szóló büntetését egyre csökkentették, így a brazil védő már a hétvégi, DVSC-TEVA elleni rangadón pályára léphet, ugyanis az MTK ellen kiülte azt az egy találkozót.

Ahogyan azt már sejteni lehetett, nem maradt megtorlatlan Kabát Péter DVTK elleni belépője. Az Újpest támadója Lazar Marjanovic térdhajlatába taposott bele hátulról, ez az MLSZ-nél kétmeccses eltiltást ért, ami azt jelenti, hogy Kabátnak a Haladás elleni bajnoki mellett a Ferencváros elleni derbit is ki kell majd hagynia.

„A mérkőzés közben a játékvezető nem vette észre a durva szabálytalanságot, ezért nem állította ki Kabát Pétert, de az FB a mérkőzésről készült felvételek alapján és a játékvezető kiegészítő jelentése alapján bizonyítottnak találta, hogy az Újpest játékosa veszélyeztette ellenfele testi épségét, ezért döntött a kétmeccses eltiltás mellett” – olvasható az mlsz.hu-n megjelent közleményben.


Kabát Péter egy igazi…, eltiltása érzékenyen érintheti az Újpestet
Fotó: MTI

Vermes Krisztián (Mezőkövesd) és Futács Márkó (DVTK) 1-1 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

A Ferencváros fellebbezett az MTK elleni örökrangadó után a klubra kirótt 500 ezer forintos büntetés ellen, a zöld-fehérek pedig sikerrel tették mindezt, mivel a FEB 50 ezerre mérsékelte a bírságot.

„A Ferencváros vitatta, hogy objektív felelőssége volna a Hungária körúti mérkőzésen a ferencvárosi szektorban helyet foglaló szurkolók magatartásáért. A döntés nem jogerős, mert a Fegyelmi Fellebbviteli Testület elnöke jelezte, hogy az ügyet a fellebbezésre lehetőséget biztosító 15 napos határidőn belül megvizsgálja.”

Erre fordítja az MLSZ a büntetésből befolyt összeget

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik