Foci

A Cityé a városi derbi, az Arsenal csak ikszelt

Manchester City (manchester city, )
Manchester City (manchester city, )

A Manchester United és a Manchester City csatáját a kékek nyerték 3-0-ra. David Moyes csapata újabb fontos találkozót bukott el.

A bukdácsoló Vörös Ördögök számára pocsékul kezdődött a derbi, hiszen Edin Dzeko már 45 másodperc után bevette a kapujukat: Agüero egy csel után a jobb oldali kapufát lőtte telibe, de a játékszer pont a bosnyák támadó elé került, aki kapásból a léc alá bombázott.

A hidegzuhany után felbátorodtak a hazaiak, de ez csak a minimális mezőnyfölényben mutatkozott meg, a helyzetek számában nem.

Dzeko kétszer villant
Fotó: Europress Fotóügynökség

A statisztika sem a United mellett állt, hiszen Rooneyék hazai pályán 6 győzelem mellett 3 döntetlent és 5 vereséget gyűjtöttek be a szezon kezdete óta, a City mérlege pedig sokkal jobb idegenben.

A második félidőben aztán ismét Dzeko villant: az 56. percben mindenki lemaradt róla, így simán a hálóba pörgetett, megduplázva a City előnyét.

A szépítésért küzdő hazaiak helyzetét Yaya Touré pecsételte meg a 90. percben, így a kékek végül magabiztosan, 3-0-ra verték városi riválisukat. A BL-ben ugyan negyeddöntőbe jutott a United, a bajnokságban viszont továbbra sem megy a csapatnak, így egyre közelebb lehet Moyes menesztése.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A játéknapon az Arsenal is pályára lépett: az Ágyúsok előbb hátrányba kerültek a Swansea ellen, majd Podolski a 73. percben egyenlített. Giroud egy perccel később már fordított is, de végül nem örülhettek a londoniak, hiszen Flamini öngóljával végül csak egy pontot szereztek.

A Newcastle otthon kapott 3-0-ra az Evertontól.

Eredmények – Premier League, 31. forduló

Manchester United – Manchester City 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Dzeko (1., 56.), Touré (90.)

Arsenal – Swansea 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Podolski (73.), Giroud (74.) illetve Bony (11.), Flamini (90.-öngól)

Newcastle – Everton 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Barkley (22.), Lukak (52.), Osman (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik