Foci

Megbüntették a Puskás Akadémiát a Ligakupában

Francisco Gallardo (francisco gallardo, )
Francisco Gallardo (francisco gallardo, )

Francisco Gallardo jogosulatlanul játszott a DVSC ellen, így törölték a negyeddöntő első meccsén született 1-1-es eredményt és 3-0-val a Lokinak ítélték a meccset.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján megjelent közlemény szerint a Versenybizottság kivizsgálta a múlt heti mérkőzést, melyen a Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent ért el a Hajdúságban. Ennek oka az volt, hogy Francisco Gallardo jogosulatlanul szerepelt a találkozón és ez be is bizonyosodott, mivel már korábban összejött neki a két sárga lap, így a DVSC ellen nem léphetett volna pályára.

Az MLSZ így törölte az első mérkőzésen elért eredményt és a mérkőzést 3-0-s gólkülönbséggel a debrecenieknek ítélték. A visszavágót április elsején rendezik, a Puskás Akadémia lesz a pályaválasztó.

Érdekesség, hogy a nyolcaddöntőben a felcsúti csapat alulmaradt a Vasassal szemben, mivel az idegenben elszenvedett 2-0-s vereséget követően hazai környezetben 3-1-re nyert a PAFC, az idegenben lőtt gól azonban az angyalföldieknek kedvezett. Csakhogy később kiderült, hogy az odavágón Görgényi Dávid jogosulatlanul szerepelt – korábban begyűjtött két sárgát –, így az első felvonást 3-0-val a Puskás Akadémiának írták jóvá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik