Foci

Két büntető maradt ki Villas-Boas debütáló meccsén

André Villas-Boas (andré villas-boas, )
André Villas-Boas (andré villas-boas, )

Győzelemmel mutatkozott be André Villas-Boas orosz Premjer-ligában szereplő Zenit kispadján. A szentpétervári labdarúgócsapat 2-1-re verte a Szamara együttesét, a hazaiak mindkét gólját a brazil Hulk szerezte. Érdekesség, hogy vendég oldalon két büntető is kimaradt.

A Zenitnél szerdán munkába álló portugál szakember azóta volt munkanélküli, hogy menesztették a Tottenham-től. Szentpéterváron azonban megüresedett a vezetőedzői poszt, miután az olasz Luciano Spallettinek megköszönték az addigiakat egy 0-0-s döntetlent követően és a luzitán érkezett a helyére. André Villas-Boas számára nem teljesen ismeretlen a közeg, mivel újra játékosai közt tudhatja a vele korábban a Portonál együtt dolgozó Hulkot.

A fiatal portugál szakember a hétfőinél jobb ellenfelet nem is kívánhatott volna magának a debütáláshoz, a Szamara ugyanis a kiesés ellen menekül – jelenleg a 11. a tabellán. A meccs jól is kezdődött a szentpétervári csapat számára, Hulk tizenegyesből már az 5. percben megszerezte a vezetést. Az előnyt aztán az 52. percben sikerült tovább nölvenie a hazai együttesnek, Hulk jobb oldali centerezését a vendégek kapusa, Vjeramko nézte el, a labda a kezei közt becsorgott a hálóba.


André Villas-Boas már a Zenit vezetőedzője
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Zenit második gólja nem fogta meg a vendégeket és két perccel később megszerezték a szépítő gólt Ibrahim Callagov révén. Ezután nyomtak a vendégek, ennek eredményeként két büntetőt is kaptak, ám mindkettőt kihagyták – a korábbi gólpasszos Luis Caballero nem volt a helyzet magaslatán. Így az eredmény nem változott már a lefújásig, 2-1-re nyert a Zenit. A szentpétervári csapat ezzel megszilárdította helyét a tabella második helyén.

A negyedik helyezett CSZKA Moszkva is pályára lépett hétfőn, a fővárosiak idegenben gyűrték le 3-0-ra az Anzsit. Doumbia két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát.

Eredmények – Premjer-liga,

Zenit – Szamara 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Hulk (5. – 11-esből, 52.) illetve Callagov (54.)

Anzsi Mahacskala – CSZKA Moszkva 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Doumbia (26., 51.), Musa (75.)

Videó – A meccs góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik