Foci

Real vagy Barca, Ronaldo vagy Messi?

cristinano ronaldo, lionel messi (cristiano ronaldo, lionel messi)
cristinano ronaldo, lionel messi (cristiano ronaldo, lionel messi)

Vasárnap este a Barcelona és a Real Madrid két nagyágyúja 21. El Clásicóját jássza.

A bajnokikat tekintve a két rivális 168. találkozója következik vasárnap 21 órától. A rangadó mindig rangadó, mindegy, melyik csapat hanyadik helyen áll, bár általában a bajnoki címről döntenek a Barca és a Real összecsapásai, és nem lesz ez másként most sem.

A tabellát jelenleg a fővárosiak vezetik, három ponttal az Atlético és néggyel a katalánok előtt, így ha Ronaldóék begyűjtik a három egységet, szinte már zsebben érezhetik a bajnoki aranyat.

Természetesen a főszerepet most is a két ikonikus labdarúgó, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo kapja. Mióta a portugál zseni Madridba igazolt, mind a 20 klasszikuson részt vett, csakúgy mint argtenin ellenfele, így lássuk, mit mutatnak az egyéni statisztikák.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Kilenc bajnokin, öt kupameccsen, négy Spanyol Szuperkupa találkozón és két BL-összecsapáson játszott egymás ellen Messi és Ronaldo.

A portugál 1748 percnyi játéklehetőséget kapott, ezzel szemben Messi 1830-at. Ez idő alatt mindketten 12 találatot jegyeztek, vagyis Ronaldo 145,7 percenként talált a kapuba, Messinél ez a szám pedig 152,5.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A lövések számában a portugál a jobb, hiszen 96 kísérlete áll szemben Messi 59-ével. Meccsenként ez 4,8 illetve 2,95 lövést jelent.

Más mutatókban viszont a katalánok kiválósága felé billen el a mérleg nyelve: Messinek nyolc asszisztja van, Ronaldónak csak egy, az argentin kilenc meccset nyert meg, portugál ellenfele ötöt, ami százalékban kifejezve 45 és 25.

Persze tudjuk, hogy a statisztikák semmit sem érnek, így vélhetően most is a kukába dobhatjuk őket, mert nem ezek alapján hírdetnek majd győztest a Bernabeuban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik