Foci

Történelmet írhat a Bayern München

bayern münchen (bayern münchen, )
bayern münchen (bayern münchen, )

Akár már a hétvégi fordulóban megszerezheti a bajnoki címet a bajor focicsapat. Korábban egyik csapatnak sem sikerült ilyen gyorsan a csúcsra érni.

Hetek óta a levegőben lóg a Bayern München labdarúgócsapatának címvédése a Bundesligában. Pep Guardiola együttese menetel a hazai pontvadászatban, eddigi 25 mérkőzéséből 23-at is megnyert, ráadásul a másik kettőn is ikszelt, így már 71 pontnál jár – a második Borussia Dortmundnak 48, a harmadik Schalkénak 47 van. A bajorok szombaton bebiztosíthatják első helyüket, nyolc fordulóval a zárás előtt, ehhez azonban le kell győzniük idegenben a Mainzot, a Dortmundnak és a gelsenkirchenieknek pedig nem szabad nyerniük a Hannover, illetve a Braunschweig ellen.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Amennyiben a nap végére összejön a bravúr a Bayern Münchennek, úgy a klub történelmet ír: korábban még nem sikerült egyik csapatnak sem ilyen korán bezsebelni a bajnoki címet. Az eddigi rekordot is a müncheniek tartják, az előző szezonban ugyanis hat kanyarral a zárás előtt koronázták meg őket, április 6-án dőlt el, hogy megnyerik a Bundesligát. Ebből következik, hogy olyan sem történt még a német első osztályban, hogy egy együttes már márciusban bajnoki címet ünnepelhessen.

„Fantasztikus lenne, ha le tudnánk zárni a bajnokságot. Nem számít, hogy mikor, a lényeg, hog a hátralévő két hónapban is maximálisan odafigyeljünk minden mérkőzésre” – idézi a Sky Sports Bastian Schweinsteigert, aki tavaly, a Frankfurt elleni góljával tette fel a koronát a München Bundesliga-szezonjára. Az volt csapata 23. bajnoki címe.

Az előző idényben triplázó Bayern München idén is jó eséllyel hajt a három trófeára: azt már ecseteltük, a Bundesligából mennyire kimagaslik az együttes, emellett elődöntős a Német Kupában (a Kaiserslautern az ellenfele) és a Bajnokok Ligájában is eljutott a legjobb nyolcig. A BL-negyeddöntőben a Manchester United lesz a bajorok ellenfele, a Vörös ördögök ráadásul sérülés miatt nem számíthatnak egyik legjobbjukra, a holland Robin van Persie-re.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik