Foci

Küzdelmes meccsen győzött a Vidi

Videoton(1)(960x640).jpg (videoton)
Videoton(1)(960x640).jpg (videoton)

Nehezen indult a Videoton pesti vendégjátéka, de a végén sikerült felülkerekedniük az MTK csapatán, és a 2-1-es győzelemmel továbbra is tartják a második helyüket a tabellán.

A mérkőzés előtt megtippelni sem lehetett az MTK-Videoton összecsapás végeredményét, hiszen két rossz formában lévő csapat nézett szembe egymással. A hazai pályán játszó kék-fehérek ugyan csak a 14. helyen várták a második Videotont, mégis ők uralták a találkozó nagy részét.

Az első félidőben a mezőnyharc dominált, így elég kevés lehetőséget alakítottak ki a csapatok. A legnagyobb helyzet az MTK előtt adódott, amikor Torghelle Sándor egy kiugratást követően a kapufát találta el a 32. percben.

Fotó: MTI

Az első negyvenöt minutumot követően egyik együttes sem állt közelebb a három pont megszerzéséhez, így volt mit megbeszélni a szünetben.A második félidőt ugyancsak tapogatózva kezdték a csapatok, amit végül a vendégek játékosa, Álvarez unt meg és egy gyönyörű góllal megszerezte a vezetést.

Nem kellett sokat várni újabb találatra, ugyanis Nildo sem akart kimaradni a gólszépségversenyből. A csereként beállt játékos egy 17 méterről járó szabadrúgást vágott Hegedűs kapujába, ezzel megduplázva a fehérváriak előnyét. Már eldőlni látszott a mérkőzés, amikor Zé Luis kezezett a tizenhatoson belül ezzel büntetőhöz juttatva az MTK-t.

A labda mögé Torghelle állt és habozás nélkül meg is szerezte a szépítőt találatot, így újra visszahozva a pontszerzési reményeket. Garami József fiai azonban már nem tudtak kiegyenlíteni, így a Videoton egy 2-1-es győzelemmel utazhat haza.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

MTK Budapest-Videoton FC 1-2 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 500 néző, v.: Kassai

MTK: Hegedüs – Baki (Nagy T. 13.), Vukmir, Poór, Fejes – Pölöskei, Vass Á. – Horváth Zs., Ladányi (Vass P., 66.), Bese (Kelemen, 66.), – Torghelle

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Tar, Stopira – Vitor Gomes (Zé Luís, 60.), Sándor – Gyurcsó (Nildo, 57.), Kovács I. (Oliveira, 81.), Álvarez – Nikolics

gólszerzők: Torghelle (83., 11-esből), illetve Álvarez (72.), Nildo (74.)

sárga lap: Horváth Zs. (52.), Poór (73.), illetve Kovács I. (77.), Zé Luís (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik