Foci

Bődületesen nagy bombagól Németországban

Freiburg (freiburg, )
Freiburg (freiburg, )

Lefocizták a pályáról a Werder Brement a Bundesliga 26. fordulójának nyitómeccsén: a Freiburg 3-1-re nyert hazai környezetben.


A bombagólt jegyző Schuster a társak gyűrűjében
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Werder Bremen labdarúgócsapata nem mondhatni, hogy a klub fennállásának legszebb napjait éli, pénteken például a kiesés ellen folytatott küzdelemben fontos ütközet várt az együttesre a Freiburg otthonában.

A 26. forduló nyitómérkőzésében ráadásul nem sok örömét lelhette a brémai alakulat, ugyanis a hazaiak a meccs nagy részében lejátszották ellenfelüket a pályáról, a vendégekre nézve volt hízelgő, hogy az 59. percben 3-0-át mutatott az eredményjelző – külön ki kell emelni Julian Schuster 15. percben esett találatát, a német középpályás egy lecsorgó labdát bombázott a kapuba a tizenhatos előteréből.

A folytatásban ugyan még szépítő gólra futotta a Werder erejéből – Petersen jegyezte –, ám így is 3-1-es zakó lett a vége. A Freiburg legjobbja a svájci válogatott csatár, Admir Mehmedi volt, aki egy gólpasszal, majd egy góllal vétette észre magát.

Mehmedi ebben a szezonban nyolc bajnoki találatnál jár, ez kétszer annyi, mint a rangsorban második Felix Klaus termése, azaz a svájci rengeteget tesz csapata bennmaradásáért.

Eredmény – Bundesliga, 26. forduló

Freiburg – Werder Bremen 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Schuster (15.), Klaus (53.), Mehmedi (59.) illetve Petersen (70.)

Videó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik