Foci

Van Persie 4-6 hétre kidőlt

Robin van Persie (robin van persie, )
Robin van Persie (robin van persie, )

A Manchester United labdarúgócsapatának holland támadója kihagyja a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-párharcot is.

A hétközi, Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája meccsen térdsérülést szenvedő holland csatár – aki egyébként az említett meccsen mesterhármast szerzett, ezzel továbbjuttatva csapatát – remélte, hogy felépül a jövő keddi, Manchester City elleni városi rangadóra. A Manchester United péntek esti közleménye szerint azonban Robin van Persie nem csak a derbit hagyja ki, hanem a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-párharcot is a negyeddöntőben, mivel 4-6 hétig harcképtelen lesz.

Patrick Kluivert, a holland válogatott másodedzője korábban azt mondta, hogy van Persie sérülése nem annyira komoly, de a klub közleményéből kiderül, a tüzetes orvosi vizsgálat pénteken kimutatta, hogy meghúzódott a térdszalagja.


Robin van Persie-t le kellett cserélni szerdán
Fotó: Europress Fotóügynökség

A csatár az utolsó percben sérült meg amikor a védő, Kostas Manolas hátulról megrúgta a bal térdénél, a holland válogatott támadó pedig elterült a gyepen. Az aggodalom nem volt véletlen, hiszen korábban, még az Arsenal játékosaként sok gondja volt a sérülésekkel.

Klubja idei szereplését nagyban meghatározhatja a kidőlése.

Robin van Persie ebben a szezonban 18 bajnokin 14 találatnál jár. Tavaly 38 találkozón 26-tal zárt. A Bajnokok Ligájában hat mérkőzésen lépett pályára az idényben, ezeken négy találat fűződik a nevéhez. Az Olympiakosz elleni tripláját megelőzően még a német Bayer Leverkusen kapuját vette a szeptemberi csoportmeccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik