Foci

Résen lesz a Bayern a Manchester ellen

Bajnokok Ligája, sorsolás (bajnokok ligája, )
Bajnokok Ligája, sorsolás (bajnokok ligája, )

Carlo Ancelotti veszélyes Dortmundra számít, a Barcelona nem akar hazai környezetben gólt kapni az Atlético Madridtól, a PSG győzelemmel kezdene a Chelsea ellen. Nyilatkozatok a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolása után.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének pénteki, nyoni sorsolásán érdekes párharcok jöttek össze, igaz, mivel a nyolc csoportgyőztes jutott el a legrangosabb európai kupasorozat ezen szakaszáig, így erre számítani is lehetett. A spanyol Real Madrid visszavághat a Borussia Dortmundnak a tavalyi BL kiejtésért, spanyol belharc is összejött a Barcelona és az Atlético Madrid főszereplésével valamint a Zlatan Ibrahimovic fémjelezte PSG Mourinho vezette Chelsea ellen bizonyíthat.

Barcelona – Atlético Madrid


Fotók: Europress Fotóügynökség

Az elmúlt esztendőkben is már szép sikereket elérő – Európa-liga győzelem 2010 illetve 2012-ben – ám a nemzetközi elittől még elmaradó Atlético számára az idei év egyfajta áttörés, hiszen a Diego Simeone által irányítót Matracosok, mind a bajnokságban – jelenleg másodikok –, mind pedig a Bajnokok Ligájában is bizonyítottak már, elég csak az AC Milan könnyed kiejtésére gondolni. Most azonban a szezon talán legnagyobb megpróbáltatása vár rájuk ugyanis a Barcelonát kapták ellenfélnek a következő körben.

A párharc a katalán csapat otthonában indul, és a gránátvörös-kék együttes sportigazgatója, Andoni Zubizarreta sem számít könnyű mérkőzésekre.

„Az Atlético egyike a legerősebb csapatoknak Európában. Mivel ők is a ligában játszanak, találkoztunk már velük otthon és a Vicente Calderónban is. Meg fogunk próbálni egy jó eredményt elérni az első meccsen” – idézi a Marca Zubizzaretát.

Cesc Fábregas, a Barcelona középpályása a legnépszerűbb közösségi portálon utalt az Atlético idei szereplésére, jó formájára: „Itt az idő, hogy szembenézzünk Európa egyik legjobb formában lévő csapatával, az Atletivel!”

Victor Valdés, a katalán csapat hálóőre kiemelte az Atlético stílusát mint egy olyan tényezőt, ami megnehezítheti a dolgukat.

„Az Atletico nagyon kemény ellenfél a játékuk intenzitása miatt. Pontrúgásaik kiválóak ezért nagyon figyelnünk kell majd.”

„Nem szabad gólt kapnunk otthon” – utalt az idegenbeli gólok fontosságára a válogatott hálóőr, ugyanis az Atlético amennyiben gólt tud szerezni a Camp Nou-beli első meccsen, azzal még nyílttabbá tehetné a visszavágót.

Gabi, az Atlético középpályása szerint nekik van a legjobb csapatuk BL-ben: „Ha azt mondanám, hogy az Atletico a favorit, őrültnek néznének” – utalt az Atleti csapatkapitánya arra, hogy a legtöbb emberek szerint a Barcelona esélyesebb velük szemben.

Bayern München – Manchester United

Klasszikus párharc. A legendás 1999-es BL finálé két résztvevője  ismét találkozik. Az akkor fantasztikus hajrával fordító manchesteri csapat azóta sok sikert megélt  bajnoki és kupasikerekkel, ám most történétének egyik legrosszabb időszakát éli. A bajnokságban jelenleg csak 7. csapat az elmúlt hétvégén otthon szaladt bele egy 3-0-s zakóba a Liverpool ellen, és bár a hétközi BL-visszavágón bravúrosan fordított a Moyes-gárda 0-2-ről, ám ez a klub szurkolóinak mégis csak egy hiba kijavításának tekinthető, aminek be sem szabadott volna következnie.

Ezzel szemben a Bayern München szinte teljesen az ellentéte a Unitednek: Pep Guardiola érkezése után sem torpant meg a tavaly olajozottan működő gépezet, a bajnokságban veretlenül menetelnek a bajorok a címvédés felé, a BL-ből pedig az Arsenal magabiztos kiejtésével érzékeltették, hogy idén sem adják alább a triplázásnál.

A müncheni csapat védője, Dante szerint már a kezdetektől ébernek kell lenniük, hiszen „a stadion hangulata megfélemlítő lehet”.

„Tapasztalt csapatuk van, egyénileg világklasszis focistákkal. Résen kell lennünk.”

A brazil védő kiemelte a csapatát az Olympiakosz ellen „továbblövő”  Robin Van Persie-t: „Vilagklasszis csatár, de nem félünk a Unitedtől. Készen állunk rájuk.”

A közelmúltban 2017-ig hosszabbító Arjen Robben is kiemelte a MU szurkolótáborát.

„A legjobb dolog Manchesterben a hangulat. Mindannyiunknak nagy lehetőség, hogy játszhassunk ilyen atmoszférában. Különleges dolog lesz, amit élveznünk kell. A szurkolók a Manchester 12. embere.”

Dante védőtársa, Philipp Lahm szerint nem téveszheti meg őket a Manchester jelenlegi bajnoki szereplése és szerinte „jó esélyünk van elődöntőbe jutni”.

A Manchester United klubtitkára, John Alexander szerint „izgalmas a párosítás” és mivel szerinte „fantasztikus játékosaink vannak” ezért reménykedhetnek.

„Ha az első meccsen jól szerepelünk majd, bizonyára a visszavágón lesz esélyünk arra, hogy idegenbeli gólokat szerezzünk.”

PSG – Chelsea

A szezon egyik meglepetéscsapata a párizsi egyesület: bár már tavaly is jól szerepeltek és megizzasztották a Barcelonát az idei évük még jobb lehet abban az esetben, ha továbbjutnak a Premier League listevezetője, az egyébként is nagyon masszív Chelsea ellen.

Laurent Blanc, a francia csapat edzője szerint a Chelsea előnyben van hiszen „Londonban lesz a visszavágó” így győzniük kell az első meccsen.

Ron Gourlay, a Chelsea általános menedszere szerint „jelenleg jó formában” vannak és elmondta, készen állnak a párharcra.

Dortmund – Real Madrid

Tavaly a két csapat a csoportkörben, majd később az elődöntők során is találkozott egymással, és akkor Jürgen Klopp csapata, a Borussia Dortmund került ki győztesen a párharcból és jutott be a fináléba. Adva van tehát a reváns lehetősége a „királyi” csapat számára.

Jürgen Klopp, a BVB vezetőedjőze szerint a Real Madrid a favorit ám nem lengetnek majd fehér zászlót.

„Mind a két mérkőzésen nagyszerű hangulat várható. Kissé őrülten hangzik, de örülünk a kihívásnak, és megpróbálunk majd élni azzal a kevés esélyünkkel, ami lesz” –  próbálta meg levenni a terhet játékosairól és a nyomást az ellenfélre helyezni az edző.

„Előny lehet azonban, hogy az első meccs Madridban lesz. Természetesen nem adjuk fel, nem lengetünk majd fejér zászlót” – tette hozzá Klopp.

A madridiak edzője, Carlo Ancelotti szerint ahhoz, hogy legyőzzék a Dormundot szükségük van „bátorságra és egyéniségekre”.

„A bajnoki versenyfutásból kiszálltak, szerintem ezért nagyon motiváltak lesznek a Bajnokok Ligájában. Minőségi csapat, jól megszervezve, különösen a védekezést tekintve.”

A negyeddöntő részletes programja

április 1., kedd:
FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Manchester United (angol)-Bayern München (német) 20.45

április 2., szerda:
Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 20.45

visszavágók, április 8., kedd:
Chelsea – Paris Saint-Germain 20.45
Borussia Dortmund-Real Madrid 20.45

április 9., szerda:
Bayern München-Manchester United 20.45
Atlético Madrid-FC Barcelona 20.45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik