Foci

Nagy visszatérője mentette meg a Pápát

goran maric, lombard pápa (goran maric, lombard pápa, )
goran maric, lombard pápa (goran maric, lombard pápa, )

Radó András góljával sokáig vezetett a szombathelyi labdarúgócsapat Pápán, de Goran Maric első labdaérintéséből beállította az 1-1-es végeredményt.

Presztízsmérkőzést rendeztek pénteken este a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, ugyanis a nyitómeccsen a Lombard Pápa fogadta a Szombathelyi Haladást. A két együttes három hely, és hat pont választotta el egymástól a tabellán a kezdő sípszót megelőzően.

Mozgalmasan indult a mérkőzés, majd a valamivel jobban játszó Haladás megszerezte a vezetést, Radó fordult le szépen a védőjéről a 25. percben, majd higgadtan a kapuba helyezett (0-1). Az első felvonásban két veszélyes pápai helyzetet jegyezhettünk fel, mind a kétszer Kenesei vette célba a kaput és csak centiket tévedett.

A második félidőnek támadóbb felállásban vágott neki a Lombard, ez a játékrész első felében meg is látszott, Rózsának kellett több védéssel meccsben tartani övéit. Bő húsz perccel a lefújás előtt kis híján eldöntötte a meccset a Szombathely, a szünetben beálló Gyurján tartotta meg erőszakosan a labdát, betört a büntetőterületre, de éles szögből leadott lövése elkerülte a hosszú felsőt.

Sőt, nem sokkal később ismét a Hali vezetett támadást, Radó gurítását azonban Szűcs védte nagy bravúrral, majd a kapus a szöglet után ismét hárította a fiatal támadó próbálkozását. Már-már úgy tűnt, hogy nem lesz több gól a meccsen, főleg pápai nem, ám a hosszú sérüléséből visszatérő Goran Maric első labdaérintéséből betalált, egy szabadrúgás után kipattanó labdát pofozott a hálóba, beállítva az 1-1-es végeredményt. Maric még a nyáron, egy felkészülési mérkőzésen sérült meg, keresztszalag-szakadása volt.

Nagy lehetőséget szalasztott el ezzel a Haladás, ugyanis győzelme esetén befogta volna a harmadik helyen álló Győrt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

Pápa, 2000 néző, v.: Németh Á.

Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1)

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. – Csizmadia, Jagodics (Kulcsár K., a szünetben), Struhár, Présinger (Maric, 86.) – Tóth G., Sekour, Németh M. – Kenesei, Griffiths, Arsic (Eszlátyi, 73.)

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Tóth P., Bosnjak – Nagy I. G. (Zsirai, 86.), Simon Á., Németh M. (Gyurján, a szünetben), Iszlai, Halmosi – Radó

Gólszerző: Maric (86.) illetve Radó (25.)

Sárga lap: Németh M. (39.), Nagy I. G. (66.), Sekour (80.), illetve Halmosi (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik