Foci

Duchatelet távozik?

roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )
roderick duchatelet,  (roderick duchatelet, )

Belga lapok szerint az Újpest elnök-tulajdonosa csütörtökön meghozta döntését.

A csakfoci.hu a belga Nieuwsbladra hivatkozva arról ír, hogy a belgák szerint Roderick Duchatelet, a labdarúgó OTP bank Ligában szereplő Újpest FC tulajdonosa távozik a IV. kerületi klub éléről. Hazájában úgy tudják, hogy ezt a döntést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtöki döntése után hozta meg.

Amint arról írtunk, az MLSZ jóváhagyta az Újpest FC Kft. 2013/14-es szezonra érvényes indulási jogának átruházását az Újpesti Torna Egyletre, ám ez a határozat csak akkor lép hatályba, ha a Fővárosi Törvényszék által az Újpest FC Kft.-hez kirendelt vagyonfelügyelő azt jóváhagyja. Az elnök-tulajdonos ezt követően közleményt adott ki, melyben kifejtette, hogy szerinte a klub veszített az MLSZ döntésével, ráadásul Duchatelet szerint a kirendelt vagyonfelügyelő a „csaló hitelező Bronture Ltd. érdekeit védi” – az ő funkciójából adódóan jogosan.


Roderick Duchatelet, az újpesti focicsapat elnök-tulajdonosa
Fotó: MTI

A Nieuwsblad megszólaltatta az Újpest operatív és gazdasági igazgatóját, Roderick Duchatelet párját, Valerie Gys-t is. A hölgy elmondta, valóban véget érhet a Duchatelet-korszak Újpesten.

„A mögöttünk álló, rendkívül kimerítő hónapok után, csütörtökön úgy határoztunk, hogy a történetünk itt nem folytatódhat tovább. A jelenlegi körülmények ugyanis nem teszik lehetővé a tiszta és normális folytatást. Rendkívül sok energiát s pénzt áldoztunk fel, de most már csak addig maradunk, amíg tisztességesen le nem zárulnak a vizsgálatok” – idézi a lap Valerie Gys-t.

Pénteken közben biztossá vált, hogy megrendezik a vasárnapi Újpest – Diósgyőr mérkőzést a bajnokság 21. fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik