Foci

Van Persie mentette meg az égéstől a Manchestert

Robin van Persie (robin van persie, )
Robin van Persie (robin van persie, )

A Manchester United labdarúgócsapata a triplázó holland támadó vezérletével hazai környezetben győzte le 3-0-ra az Olympiakosz Pireuszt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az angolok így 3-2-es összesítéssel jutottak tovább. A Borussia Dortmudnak egy hazai, Zenit Szentpétervár elleni vereség is belefért.


Robin van Persie mesterhármast lőtt, majd megsérült
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Manchester United nagyon nehéz helyzetbe került az Olympiakosz Pireusz elleni nyolcaddöntőben, a Vörös ördögök ugyanis 2-0-ra kikaptak Görögországban és a kiesés szélére sodródtak. A bajnokságban is szenved a csapat, ráadásul a két hazai kupasorozatnak is idő előtt búcsút intett, így felerősödtek azok a hangok, melyek szerint David Moyest ki kellene rúgni.

Nos, mindezek után a szerdai visszavágó legelején kis híján eldöntötte a párharcot a Pireusz, de Holebas lövését blokkolni tudta Rio Ferdinand. Innentől kezdve nyíltsisakos küzdelmet láthattunk, a játék lüktető volt, gólokat azonban csak a United lőtt: Robin van Persie előbb tizenegyesből, majd Wayne Rooney centerezése után talált be.

Álomszerűen indult a második felvonás az angolok számára, a Moyes-legénység ugyanis az 52. percben már 3-0-ra vezetett, ismét van Persie volt eredményes, aki így a harmadik holland játékos lett a BL történetében, aki mesterhármast jegyzett egy mérkőzésen. A jó tempó a folytatásban is megmaradt, mind a két oldalon akadtak nagy lehetőségek, azonban több találat már nem született, a United 3-0-ra nyert és bejutott a legjobb nyolc közé. A hajrában még le kellett cserélni a megsérülő van Persie-t…

Érdekesség, hogy nem is olyan rég (2008-ban) szintén egy angol csapat és egy 3-0-s vereség volt az Olympiakosz veszte, akkor a Chelsea ejtette ki a Pireuszt.


A tavalyi döntős Borussia Dortmund bejutott a negyeddöntőbe
Fotó: Europress Fotóügynökség

Közben a Borussia Dortmund azt a Zenit Szentpétervárt fogadta, amelynek már nem Luciano Spalletti a vezetőedzője. A németek 4-2-re nyertek az odavágón, így az orosz együttesnek korán gólt kellett szereznie, ez pedig össze is jött, Hulk már a 16. percben betalált. Nem tartott sokáig a szentpétervári öröm, Kehl az első felvonás hajrájában egyenlített, azaz visszaállt a felek közötti kétgólos különbség, ami az összesített állást illeti.

A vendégek a második félidőt is biztatóan kezdték, ám hiába a mezőnyfölény, nem sikerült ismét megszerezni a vezetést, az idő pedig vészesen fogyni kezdett. A cserenként beálló Rondon azért izgalmassá tudta tenni a hajrát, ugyanis a 73. percben bevette a dortmundi kaput, azonban a hatalmas fordulat elmaradt a végére, a csatát ugyan megnyerte a Zenit, a “háborút” azonban elveszítette. A Borussia 5-4-es összesítéssel lesz ott a következő körben.

A negyeddöntő párosításait pénteken sorsolják ki.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Manchester United (angol) – Olympiakosz Pireusz (görög) 3-0 (2-0)
Gólszerzők: van Persie (25. – 11-esből), 45+1., 52.)

Továbbjutott: a Manchester United, 3-2-vel.

Borussia Dortmund (német) – Zenit Szentpétervár (orosz) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Kehl (38.) illetve Hulk (16.), Rondon (73.)

Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 5-4-gyel.

Videó – van Persie első:

Videó – második:

Videó – és harmadik gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik