Foci

A Ligakupában sem bírt a Péccsel a Videoton

Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )
Nemanja Nikolic (nemanja nikolic, )

A DVSC-TEVA - Puskás Akadémia és a PMFC - Videoton párharcok is 1-1-es döntetlennel indultak a negyeddöntőben. A DVTK és a Szigetszentmiklós 2-2-őt játszott egymással.

Már a negyeddöntőnél jár a labdarúgó Ligakupa, kedden három mérkőzés szerepelt a programban. Először a Hajdúságban indult útjára a labda, ahol a DVSC-TEVA a Puskás Akadémiát fogadta. A télen Miskolcról érkező Tisza Tibor szerzett vezetést a debrecenieknek, ám a második félidőben a felcsútiak gólfelelőse, Lencse László egyenlített, a végeredmény pedig 1-1 lett, azaz továbbra is nyílt a továbbjutás sorsa.

A következő mérkőzést Pécsett rendezték, ahol a PMFC a Videotont látta vendégül. Nemrég találkoztak a csapatok az élvonalban is, ott 1-1 lett a végeredmény. Ezúttal sem bírtak egymássala felek, a fehérvári kölcsöncsatára, Milan Peric góljára az NB I.-ben az utóbbi időben csak csereként használt Nemanja Nikolic válaszolt, így ismét 1-1-gyel zártak a csapatok. Folytatás április 1-jén, Székesfehérváron. Peric egyébként nem sokkal azelőtt, hogy betalált büntetőt rontott, pontosabban Tujvel védett. Az a Vinicius szabálytalankodott, aki a hétvégi, Győr elleni rangadón is tizenegyest és piros lapot érően faltolta ellenfelét – akkor Rudolf Gergely próbálkozását Juan Calatayud hárította.

A DVTK a Szigetszentmiklóssal játszott, a két együttes pedig egy fordulatos és izgalmakban gazdag 90 perccel ajándékozta meg a közönséget. A vendégek Takács góljával sokáig vezettek, de a második felvonásban fordítottak a miskolciak, Bacsa ráadásul a 85. percben volt eredményes. Mégsem nyertek a vendéglátók, Khous az utolsó pillanatokban talált be egy kontra végén, 2-2 lett a vége.

A Ferencváros Pápa elleni párharcának első meccsét szerdán rendezik.

Eredmények – Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Tisza (26.) illetve Lencse (50.)

PMFC – Videoton 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Peric (33.) illetve Nikolic (61.)

DVTK – Szigetszentmiklós 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Alves (63.), Bacsa (85.) illetve Takács T. (23.), Khous (90+1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik