Foci

Nem megy otthon a Fradinak

ferencváros-debrecen (ferencvárosi tc, debreceni vsc)
ferencváros-debrecen (ferencvárosi tc, debreceni vsc)

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának rangadóján a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel.

A Fradi legutóbbi öt hazai meccséből mindössze két pontot szerzett – a Mezőkövesd és a Győr ellen -, így a zöld-fehérek nyilván a három pontot akarták begyűjteni vasárnap este.

A Loki viszont nehéz feladatnak bizonyult a hazaiak számára, így a Fradi hiába szerzett vezetést korán, már a 8. percben Somalia révén, visszaállt védekezni, megadta a lehetőséget a piros-fehérnek, hogy beszorítság saját kapuja elé az FTC-t.

A 27 percben így egalizált a listavezető: Mihelic adott középre, majd Volas bólintása a gólvonal mögött kötött ki (1-1).

Fotó: MTI

Az első félidő vége előtt Böde Dániel óriási ziccerben hibázott, vagy ha a másik oldalról nézzük, Novakovic nagyot védett, így egált mutatott a Puskás Stadion eredményjelzője.

A második etapban a Fradi nem focizott elég bátran, a Debrecen pedig több lehetőséget is elpuskázott, így maradt az iksz, amivel a Debrecen tartja első helyét, a Ferencváros pedig csak a 8. a tabellán.

A Pécs hazai környezetben 1-0-ra verte az MTK-t. A kék-fehérek Rodenbücher kiállítása miatt a 42. perctől emberhátrányban fociztak, így nem volt esélyük a pontszerzésre.

A ligautolsó Kaposvár zsinórban harmadszor játszott döntetlent: a Rákóczi ezúttal a Puskás Akadémia ellen ikszelt, de a zöld-fehérek még így is hét pontra vannak a bentmaradást jelentő 14. pozíciótól.

Eredmények – OTP Bank Liga, 20. forduló

PMFC-Matias – MTK Budapest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Koller (44.)

Kaposvári Rákóczi-Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Gólszerző: Kink (57.), illetve Lencse (32.) 

Ferencváros-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Somalia (8.) illetve Volas (27.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik