Foci

A Fradi a Lokit fogadja, Fehérváron a címvédő Győr

Böde Dániel (böde dániel, )
Böde Dániel (böde dániel, )

Két rangadót is rendeznek vasárnap az NB I.-ben. A Debrecen tovább növelheti az előnyét a tabella élén.

Mivel március 15-e miatt szombaton nem játszottak mérkőzéseket a labdarúgó OTP Bank Ligában, így a 19. forduló vasárnapján öt találkozót rendeznek. Ezek között lesz két rangadó, a Videoton-Győr és a Ferencváros-Debrecen ütközetek.

A listavezető DVSC-TEVA higgadtan várhatja az FTC elleni meccset, a hajdúságiak előnye ugyanis hat pont a tabellán, azaz egy esetleges vereséggel sem kerül veszélybe a gárda. Kondás Elemérék ugyanakkor pontot szeretnének szerezni a fővárosban.

„Nehéz találkozóra számítok, még akkor is, ha nem a várakozásnak megfelelően teljesítenek a zöld-fehérek, semmiképpen sem téveszthet meg minket, hogy az utóbbi két mérkőzésen nem tudtak nyerni. Szeretnénk eredményesek lenni a Puskás Ferenc Stadionban, meg kell ragadnunk minden alkalmat, hogy pontokat szerezzünk. Biztos vagyok benne, a lelátón remek lesz a hangulat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a pályán feszültebb lesz a légkör, mivel a Fradi a rossz kezdés után otthon mindenképpen nyerni szeretne” – mondta Kondás a dvsc.hu-nak, hozzátéve, hogy Nagy Zoltán és Joel Damahou mellett Mészáros Norbertre sem számíthat.

„Sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk, elég csak a sárga vagy a piros lapokra gondolni, amelyek miatt néhány játékosomra nem is számíthatok. A koncentráció a futball fontos része. A héten ebben a szellemben készültek játékosaim és ezt szeretném látni tőlük a vasárnapi mérkőzésen is. Motivált csapattal készen állunk a Debrecen elleni mérkőzésre” – így a fradi.hu-nak Thomas Doll, a Ferencváros trénere.

A zöld-fehérek 2014-ben még nem nyertek bajnokit.


Thomas Doll első bajnoki sikere még várat magára
Fotó: MTI

Ezt követően a bajnoki címvédő Győri ETO vizitál a második helyen tanyázó Videotonnál. Egyik együttes sincs túl jó formában, kérdés, melyik fél nyeretlen sorozata szakad meg – már, ha megszakad.

„Otthon játszunk majd és a bajnoki cím a célunk, így számunkra és az ellenfél számára is olyan lesz ez a meccs, mint egy bajnoki döntő. Szerintem a játékosaim helyes, csak kissé lelassult úton járnak, fel kell gyorsulnunk és pontokat kell gyűjtenünk, mert már nincs elvesztegetni való időnk. Egy nagyon fontos három hét előtt állunk, amelynek során az első helyen álló Debrecennel is megmérkőzünk” – fogalmazott José Gomes, a Videoton trénere egy portugál lapnak.

„Nem tudom, hogy miért kapjuk ezt, de ahhoz, hogy az ember felérjen a csúcsra, a poklot is meg kell járnia, mi pedig most ott járunk, a pokol legmélyebb bugyraiba. Azonban érzek magamban és a csapatban is elég erőt ahhoz, hogy ki tudjuk ebből jönni” – mondta még az MTK elleni kupavereség után Horváth Ferenc az eto.hu-nak.

Az említett két mérkőzés mellett Mezőkövesd-Újpest, PMFC-MTK és Kaposvári Rákóczi-Puskás Akadémia összecsapások lesznek. A Honvéd és a Paks hétfőn találkozik egymással.

A vasárnapi program az NB I.-ben

Mezőkövesd-Zsóry FC – Újpest FC 14.30, v.: Andó-Szabó
PMFC-Matias – MTK Budapest 16.30, v.: Szabó
Kaposvári Rákóczi-Puskás Akadémia 16.30, v.: Solymosi
Ferencváros – DVSC-TEVA 16.30, v.: Kassai
Videoton-Győri ETO FC 18.30, v.: Vad II.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik