Foci

Cristiano Ronaldo meccset nyert a Real Madridnak

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A listavezető a Málaga otthonában nyert 1-0-ra szombaton.


Cristiano Ronaldo a társak ölelésében
Fotó: Europress Fotóügynökség

Hárompontos előnyben várta a 28. fordulót a listavezető Real Madrid, amely október 26.-a, a Barcelona ellen elveszített klasszikus óta nem talált legyőzőre a bajnokságban. Mindössze háromszor ikszelt a fővárosi alakulat az azóta eltelt időszakban, ami 17 mérkőzést foglalt magába.

Carlo Ancelotti együttese szombaton a szebb napokat is megélt Málaga otthonában vendégeskedett, az első félidőben pedig egygólos előnybe került, Cristiano Ronaldo fejezett be szép lövéssel egy támadást.

A második 45 perc kezdetén a korábban az andalúzokat erősítő Isco duplázhatta volna meg a Real előnyét, de ígéretes helyzetből fölé lőtt. Mivel ez a lehetőség kimaradt, még nyitott maradt a mérkőzés, a Málaga pedig okozott pár kellemetlen percet a Madridnak. Ugyanakkor a fővárosi védelem jól zárt, a hazaiak nem igazán jelentettek túl sok veszélyt a kapura. Nem is változott az eredmény a lefújásig, az egy szem Cristiano Ronaldo gól döntött.

A játéknap korábbi szakaszában a Celta Vigo nagyon fontos három pontot szerzett a Levante otthonában, a vendéglátók büntetőt rontottak. A kiesés ellen menekülő Rayo Vallecano hazai környezetben győzte le 3-1-re az utolsó előtti Almeríát.

Eredmény – La Liga, 28. forduló

Málaga – Real Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerző: C. Ronaldo (23.)

Levante – Celta Vigo 0-1 (0-1)
Gólszerző: Nolito (19.)

Rayo Vallecano – Almería 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Bueno (38.), Larrivey (57., 77.), illetve Soriano (72.)

Videó – Cristiano Ronaldo találata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik