Foci

Buzánszky Pintért és a légiósokat karcolta

"Ki kellene jutni az Eb-re, minden magyar ezt kívánja. De van-e olyan erőnk, olyan csapatunk, amely képes ezért megküzdeni, mert a futball küzdősport" - állítja az Aranycsapat kiválósága.

„Nem egészen tudok egyetérteni az új kapitány törekvéseivel, amennyiben elsősorban védekezésre készteti és állítja össze a magyar válogatottat. A futball gólra megy, a védekező felfogás idegen a magyar hagyományoktól, ráadásul a játék nem önmagáért van, hanem elsősorban a közönségért, a gólokért. Pintér Attilának a győztes mentalitást kell elősegítenie a munkája során, miközben most egyértelműen igen mélyen vagyunk” – mondta Buzánszky Jenő a Digisport Reggeli Start című műsorában csütörtökön.

A kapitány felfogását érintő csípés után az Aranycsapat tagja rátért a légiósokra is.

„Összeszokottságra van szükség, amit a túl sok légiós is akadályoz. Ők más-más stílushoz hozzászokva jönnek haza játszani. Szeretniük kell egymást a csapattagoknak, érezni kell egymás játékát, a kapitány fő feladata lenne ezt elősegíteni. Roppant nehéz lesz az Eb-részvételt elérni, túlzottnak érzem a légiósok önbizalmát, hiányolom viszont az akaraterőt és az alázatot” – jelentette ki a 89. életévét május 4-én betöltő labdarúgó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik