Foci

Vajon miben bízik a City?

Másképp: sikerül-e a Manchester Citynek az, ami az Arsenalnak nem, avagy a milliárdos angol csapat tud-e a hazai pályán 2-0-ra elvesztett első meccs után fordítani Barcelonában? Szerintünk semmiképp.

A Barca-City meccsen sokkal inkább várható az a forgatókönyv, amit a BL keddi játéknapján Münchenben tapasztaltunk. Ott egy végtelenül álmosító meccsen ért el 1-1-es döntetlent az Arsenal, ami szép, szép, de a továbbjutáshoz édeskevés.

Ha statisztikailag nézzük a City esélyeit úgy végképp semmi sansza sincs Manuel Pellegrini csapatának a BL negyeddöntőbe jutásra. A Barcelona története során ugyanis 34 olyan európai kupapárharcot vívott meg, amelynek első mérkőzését idegenben megnyerte, ezek közül pedig mindössze két alkalommal nem jutott tovább.

A kép beszédes, a hatalmas Nou Camp stadionban, mintha törpék lennének a Manchester City játékosai
Fotó: Europress fotóügynökség

Mi több, a klub történetében csak egyszer volt példa arra, hogy az idegenben szerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, de az is 1985-ben történt még, amikor a Kupagyőztesek Európa Kupájában a francia Metz vendégeként 4-2-re diadalmaskodott a katalán gárda, a visszavágón azonban 4-1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban.

Ha ez nem lenne elég: a gránátvörös-kékek legutóbbi 25 hazai BL-mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el saját közönségük előtt, ráadásul ezek közül 19-et megnyertek.

És végül: Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője korábban kilenc évig dolgozott Spanyolországban, az ősi rivális Real Madrid, a Villarreal, valamint a Málaga trénereként összesen 22-szer játszott a Barcelona ellen, de csak négy alkalommal járt sikerrel.

Ami tán biztató lehet a City számára az az, hogy a Barca kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtva zakózott hazájában a hétvégén – igaz Pellegrini csapata is elbukott az FA Kupa negyeddöntőjében

A BL szerda másik meccse, a Paris Saint-Germain – Bayer Leverkusen az első meccs, a négy gólos PSG előny ismeretében puszta formalitás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik