Foci

Magyar Kupa: hátrányban az ETO, előnyben a Loki

mtk-ferencváros (mtk-ferencváros)
mtk-ferencváros (mtk-ferencváros)

Az MTK 2-0-ra győzte le hazai pályán a Győri ETO csapatát, míg a Debrecen a Nyíregyháza vendégeként nyert 3-1-re a Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén.

A hétvégi, Pécs elleni bajnoki vereséget követően a Hidegkuti stadionban, a kupában szeretett volna javítani Horváth Ferenc alakulata, ám ez a találkozó sem úgy sült el, ahogy tervezték a győriek.

Az MTK jobban kezdte a találkozót, többet birtokolták a labdát, a játékrész hajrájában pedig a vezetést is megszerezték, miután Kanta beadására Kamenar rosszul mozdult ki, Torghelle pedig az üres kapuba bólintott.

A második 45 perc elején az ETO mindent megtett az egyenlítésért, ám mégis a házigazda lőtte a második gólt is, ezúttal Kanta volt eredményes szabadrúgásból. A vendégeknek a szépítés sem jött össze, így nehéz helyzetből várhatják a második meccset.

MTK-s gólöröm Torghelle találata után
Fotó: facebook

Az NB2 éllovasa, a Nyíregyháza az OTP Bank Liga jelenlegi első helyezettjét, a Debrecent látták vendégül. A találkozót a hazaiak kezdték veszélyesebben, Bajzát be is talált, ám gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

A félidő második felére átvette a kezdeményezést a Loki, s a második játékrész elején a mezőnyfölény góllá is érett, Tisza fejesével került előnybe a vendég gárda, sőt, az 53. percben Bódi büntetőgóljával már 2-0-ra vezetett a Debrecen.

A Spartacus Huszák szabadrúgásgóljával ugyan szépített a hajrá előtt, a kétgólos különbség ismét visszaállt tíz perccel az összecsapás vége előtt, miután Tisza ismét beköszönt.

Eredmények – Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

MTK-Győri ETO 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Torghelle (36.), Kanta (67.)

Nyíregyháza-Debrecen 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Huszák (63.) illetve Tisza (50., 79.), Bódi (53. – büntetőből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik