Foci

Nem kapott ki Münchenben, de kiesett az Arsenal

arsenal-bayern münchen (arsenal fc)
arsenal-bayern münchen (arsenal fc)

A brit együttes 1-1-es döntetlent játszott a Bayern vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 3-1-es összesítéssel a bajorok lesznek ott a legjobb nyolc között.

Diego Costa vezette negyeddöntőbe az Atléticót

Az első felvonáson Londonban tudott nyerni 2-0-ra Pep Guardiola alakulata, így a visszavágó sokak szerint csak formalitás volt, talán csak Arséne Wenger és a játékosok hittek a csodában.

A találkozó első félidejében jóval többet volt a házigazdánál a labda, az Ágyúsok csak olykor-olykor tudták birtokba venni a játékszert és átlavírozni vele az ellenfél térfelére.

A második játékrészben egyre több helyzetet tudott kialakítani a vendéglátó, Schweinsteiger pedig gólra is váltotta a helyzetét az 55. percben.

Fotó: Europress fotóügynökség

Tombolt a stadion, Podolski azonban egy lökés gyanús szituációt követően két perccel később máris egyenlített, így újra nyíltabb lett a párharc.

Az Arsenalnak ezt követően a kevés adandó lehetőségével nem sikerült élnie, ugyanakkor a Bayern sem tudta megnyerni az összecsapást, még úgy sem, hogy a csereként beállt Müller a ráadásban büntetőt végezhetett el, amit Fabianski nagy bravúrral hárított.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 1-1 (0-0)
gól: Schweinsteiger (54.), illetve Podolski (57.)

Továbbjutott: a Bayern München, 3-1-es összesítéssel


Ajánlott videó

Olvasói sztorik