Foci

Az Atléticóból igazol a Real Madrid?

thibaut courtois (thibaut courtois)
thibaut courtois (thibaut courtois)

A Cadena SER rádiócsatorna szerint Thibaut Courtois megegyezett a „királyiakkal”, hogy 2016-ban, amikor lejár a szerződése a Chelsea-vel, csatlakozik a Real Madridhoz.

A belga hálóőr annak ellenére, hogy játékjogát a londoniak birtokolják, már 2011 óta folyamatosan a Matracosoknál van kölcsönben. Courtois a Chelsea-ben egyetlen meccsen sem lépett pályára, az Atléticónál viszont kirobbanthatatlan a kapuból.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A spanyol rádió szerint Courtois beszélt az Atlético elnökével, Miguel Ángel Gil Marínnal arról, hogy szóban megegyezett a Real Madriddal a közös folytatásról, amikor szerződése lejár majd 2016 júniusában.

A királyiak írásos formában is biztosítani akarják az ügyletet, állítja José Ramón de la Morena, a Cadena SER újságírója.

Az ügylet persze több kételyt is felvet egyrészt, hogy a Chelsea, a Petr Cech utódjaként igazolt fiatal kapust elengedi-e ingyen, illetve, az Atlético nem próbál-e meg vásárlási opciót kötni a londoni csapattal.

Amennyiben a Real sikerrel jár, az persze azt jelenti, hogy jelenlegi két rutinos kapusa közül – Iker Casillas és Diego Lopez – az egyik vélhetően eligazol majd, és ha ez így lesz, minden bizonnyal Casillas lesz az, akire nem igazán számítanak az utóbbi hónapokban a fővárosi együttesnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik