Foci

Dzsudzsák-gólpassz a győztes rangadón

Dzsudzsak-Balazs(650x433)(1).jpg (dzsudzsák balázs, )
Dzsudzsak-Balazs(650x433)(1).jpg (dzsudzsák balázs, )

A Dinamo Moszkva labdarúgócsapata hazai környezetben győzte le 4-2-re a CSZKA Moszkvát. Dzsudzsák Balázsék kétgólos hátrányból fordítottak a második félidőben.

A téli szünetet követően a 20. forduló küzdelmeivel folytatódott az orosz Premjer-liga. Vasárnap délelőtt a Dinamo Moszkva a városi rivális CSZKA Moszkvát fogadta, a magyar válogatott Dzsudzsák Balázs ezúttal is ott volt a hazaiak kezdőjében.


Dzsudzsák Balázs – a képen a Lokomotiv ellen
Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem indult valami jól a meccs a Dinamo szempontjából, ugyanis a vendégek az első félidőben kétgólos előnybe kerültek, mind a két találatot Doumbia jegyezte. A második felvonás – az elsővel ellentétben – álomszerűen alakult hazai oldalon, a 62. percre ugyanis fordított a Dinamo Moszkva, Zsirkov gólja előtt ráadásul Dzsudzsák jegyezte a gólpasszt – korábban Kurányi és Samba volt eredményes.

Sőt, a 69. percben a vendégek kapusa, Akinfejev passzolta bele a labdát Zsirkovba, a csatár előbb átemelte a hálóőrt, majd még fejjel megtolta a labdát, mielőtt az üres kapuba továbbított volna. A vendéglátók ezzel el is döntötték a találkozó sorsát, 4-2 lett a végeredmény – a végén még Dzsudzsák ziccerénél védett a kapus, a magyar játékos az egyik védőnek kötényt adva jutott lövőhelyzetig.

Eredmény – Premjer-liga, 20. forduló

Dinamo Moszkva – CSZKA Moszkva 4-2 (0-2)
Gólszerzők: Kurányi (49.), Samba (59.), Zsirkov (62., 69.) illetve Doumbia (12., 43.)

Videó – Dzsudzsák gólpassza:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik