Foci

Pápa-Mezőkövesd: ócska, minősíthetetlen játék

lombard-papa(960x640).jpg (lombard pápa, )
lombard-papa(960x640).jpg (lombard pápa, )

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának nyitómeccsét követően mindkét szakvezető ingerülten foglalta össze a látottakat.

A kiesés elől meneküli borsodi alakulat annak ellenére, hogy idegenben szerepelt, dominált a meccsen, és akár könnyen be is gyűjthették volna a három pontot. A rengeteg kihagyott helyzet és az elhibázott büntető ellenér egészen a 89. percig vezetett a Mezőkövesd, azonban az utolsó pillanatokban Csizmadia egyenlíteni tudott.

“Nagy helyzeteket hagytak ki a csapatok, a Mezőkövesd is nem egyet, nem kettőt. Hogy így alakult, és meglett az egy pont, ez kész csoda, megmondom őszintén, egy fikarcnyit sem adtam volna érte, hogy meglesz. A csapat nem úgy játszott, ahogyan azt elképzeltem, elképzeltük, de a futball büntetett mind a két oldalon. Én örülök annak, hogy ebből az ócska játékból egy pontot kihoztunk” – értékelt Tóth Bálint, a hazaiak mestere.

Fotó: MTI

Kollégája, Véber György, aki 2008 és 2011 között irányította a Pápa együttesét, nem igazán örült az egy pontnak.

“Semennyire sem igazságos az eredmény. Illetve abból szempontból az, hogy az a csapat, amelyik lefutballozza a ellenfelet – elnézést a kifejezést, nem tudok rá jobb szót – ilyen ocsmány nagy helyzeteket hagy ki, miközben az életéért harcol. Négy-öt góllal kellett volna nyernünk, minősíthetetlen volt a helyzetkihasználás, amit a csapat produkált, és a futball pedig újfent bebizonyította, hogy büntet, egy ilyen góllal elveszítettük a két pontot. Borzasztó élmény ezt a kispadon megélni, de egy-két játékos el kell, hogy számoljon a lelkiismeretével, mert néhányan mások nagyszerű teljesítményét rombolták le ezzel a kapu előtti nihilizmussal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik