Foci

Kitömte a címvédő Győrt a PMFC

Koller Krisztián (koller krisztián)
Koller Krisztián (koller krisztián)

A pécsiek nagy meglepetésre 5-2-re nyertek a regnáló bajnok otthonában a labdarúgó OTP bank Liga 19. fordulójában.

A Pécs úgy vágott neki a tavasznak, hogy a klub anyagi helyzete a levegőben. Nem lehet könnyű így készülni a játékosok számára, ám a labdarúgók már a felkészülési időszak alatt elmondták, hogy a pályán nyújtott teljesítményükkel szeretnék felhívni magukra a figyelmet. A múlt héten sikerült egy pontot otthon tartani a Mecsekaljaiaknak, szombaton pedig a címvédő Győr otthonába látogatott a PMFC.

Ez az összecsapás is illett a napi sormintába, azaz voltak izgalmak rendesen. Mindössze kilenc perc kellett például a vendégeknek ahhoz, hogy kétgólos előnybe kerüljenek, előbb Pölöskey tekert szépen a kapuba a kapufa segítségével, majd Szatmári bombázott a léc alá (0-2). Kalmár fejesével szépített az ETO (1-2), de a játékrész utolsó megmozdulásaként Mohl állította vissza kis híján a kétgólos különbséget, azonban szabadrúgása után a lécen landolt a labda.


Koller Krisztián (balra) két gólt jegyzett
Fotó: MTI-archív

A második felvonás álomszerűen indult a Győr számára, egy szöglet után Wolfe csúsztatott a pécsi kapuba (2-2). Nem tartott sokáig a hazai öröm, szinte azonnal válaszolt a PMFC, ezúttal Koller volt kíméletlen a kapu előtt (2-3).

Sőt, a folytatásban sem maradtunk gól nélkül, a pécsiek egy remek támadás végén növelték tovább az előnyüket, Kővárinak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát egy szép kipasszolt akció végén (2-4). Egyre idegesebben játszott az ETO és a szurkolók is hangot adtak nemtetszésüknek, majd a 87. percben tizenegyeshez jutott a Pécs, Koller pedig beállította a 2-5-ös végeredményt.

A vendégek sikerükkel feljöttek a hatodik helyre, a Győr maradt a harmadik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló

Győr, 2000 néző, v.: Kassai

Győri ETO – PMFC 2-5 (1-2)

Győr: Kamenar – Wolfe, Stanisic, Kamber, Völgyi – Dudás (Martinez, 69.), Kalmár, Pátkai – Varga R. (Andric, 64.), Strestík (Burgos, 69.), Rudolf

Pécs: Gőcze – Nagy J., Fodor, Romic, Mohl (Beke, 86.) – Kővári, Márkvárt, Wittrédi (Horváth A., a szünetben), Koller, Szatmári – Pölöskey (Peric, 63.)

Gólszerzők: Kalmár (22.), Wolfe (50.), illetve Pölöskey (4.), Szatmári (9.), Koller (51., 87. – 11-esből), Kővári (64.)

Sárga lap: Kalmár (32.), Pátkai (43.), Stainisic (84.), Völgyi (86.), illetve Mohl (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik