Foci

Jegyet váltott a Wembleybe az Arsenal

olivier giroud, arsenal (olivier giroud, arsenal)
olivier giroud, arsenal (olivier giroud, arsenal)

Az Ágyúsok 4-1-re győzték le az Evertont hazai környezetben az FA Kupa negyeddöntőjében, így várhatják az elődöntő sorsolását.

Hosszú esztendők után először van igazán komoly esélye egy trófea megszerzésére, bár a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán az Emiratesben kapott ki 2-0-ra a Bayern Münchentől Arséne Wenger csapata, a bajnokságban négy pont a hátrányuk a listavezető Chelsea mögött.

Az FA Kupa megnyerése talán a legreálisabb célkitűzés most a londoniaknál. A legjobb nyolc között az Everton volt az ellenfél, s a mérkőzés elejét nagyon megnyomta a házigazda.

A hetedik percben góllá is érett a mezőnyfölény, Özil egy gyors kontra végén passzolt a bal alsóba. Nem rettent meg ettől a vendég gárda, szintén egy ellentámadás végén Lukaku egalizált még a játékrész felénél.

Fotó: Europress fotóügynökség

A második félidőre taktikát váltottak az Ágyúsok, magukra húzták az Evertont. Talán közelebb is álltak a vezetés megszerzéséhez a Kékek, Oxlade-Chamberlaint azonban még a hajrá előtt a 16-oson belül buktatták, a büntetőt pedig Arteta kétszer is értékesítette, miután az első tizenegyest a játékvezető megismételtette.

Az utolsó tíz percben elvesztette tartását az Everton, Giroud gyönyörű támadások végén kétszer is betalált, ezzel a játék képével ellentétben nagyarányú győzelmet arattak a vendéglátók.

Eredmények – FA kupa, negyeddöntő:

Arsenal-Everton 4-1 (1-1)
Gólszerzők:
Özil (7.), Arteta (68. – büntetőből), Giroud (83., 85.) illetve Lukaku (32.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik