Foci

Barcelonában véget ér egy korszak

fc barcelona (fc barcelona)
fc barcelona (fc barcelona)

A katalán csapat eddigi szereplése többnyire a szurkolói várakozásoknak megfelelően alakul, ám a sokak által megjósolt és elkerülhetetlen korszakváltásra minden bizonnyal idén nyáron sor kerül.

Spanyol hírek szerint az edző, Gerardo Martino, és a klub sportigazgatója Andoni Zuibizarreta már a nyári átigazolási terveket készítik elő, ami várhatóan több fontos igazolást is tartalmaz majd.

A két legjelentősebb változás a hátsó alakzatban, a kapusposzton és a védelem tengelyében lesz majd. Victor Valdés ugyanis nem hosszabbítja meg a szerződését, az ő pótlásáról – korábban a Bild értesülései alapján már orvosin is járó – Marc-André ter Stegen gondoskodhat, kérdés csak az, a 21 éves német hálóőr számára nem lesz-e túl nagy ugrás a Mönchengladbachból a világ egyik legjobb csapatába szerződnie.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Szintén távozik a klub ikonikus figurája, Carles Puyol, aki a héten jelentette be, hogy az idény végén biztos szögre akasztja a stoplist, aztán majd az idő eldönti, hogyan tovább. A 35 éves védő pótlása már egyébként is időszerű lett volna a Barcánál, így azonban nem húzhatnak mást az átigazolási piacon, mint egy betonbiztos bekket.  Ennek a posztnak az erősítése a drukkerek szerint különben is szükséges lenne.

A hírek szerint a katalán klub éppen ezért, egy fiatal védő leigazolását tervezi. Az egyik opció David Luiz lehet, akiért a Barca már az előző nyáron is ajánlatott tett, akkor azonban nem jött létre a transzfer. A további igazolások a hátvédsorba Javier Mascherano illetve Daniel Alves esetleges távozásától függenek.

A gránátvörös-kék egyesület minden bizonnyal visszavárja a kölcsönjátékukból visszatérő Rafinhát – aki jól teljesít a Celta Vigoban -, illetve az Evertonban futballozó Deulofeut, igaz, az ő jövőbeli szerepe egyelőre kérdéses, tekintve, hogy a szélsőposztokon telítve van a keret, gondoljunk csak Neymarra, Pedróra, Alexis Sánchezre, illetve a fiatalabbak közül Tellóra és Cuencára.

Így a kérdés az, a Barcelona vezetősége ad-e még időt ennek a keretnek, amely már mindent megnyert – ám épp ezért talán „jóllakott” is -, vagy kockáztat  és egy fiatalabb együttessel, adott esetben új szisztémával megpróbálnak új, győztes gárdát építeni, egy-egy korábbi húzóemberrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik