Foci

A hajrában mentett pontot a Pápa

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Mezőkövesd elhozott egy pontot Pápáról, bár a hazaiak csak a 89. percben egalizáltak.

A mezőkövesdiek számára a folytatásban minden pont létfontosságú, hiszen akár még ki is eshetnek az élvonalból, bár egyelőre jobban állnak, mint a Paks, MTK, Kaposvár trió. Ezzel szemben a Lombard Pápa az elmúlt idényhez képest – amikor csak az utolsó körben biztosították be a bentmaradást – megragadtak a középmezőnyben, így nincs miért izgulniuk, hacsak nem rontanak el valamit nagyon a sárga-feketéknél a folytatásban.

A pénteki összecsapás már csak amiatt is pikáns volt, hogy Véber György, a vendégek vezetőedzője 2008 és 2011 között irányította a Pápa együttesét, amellyel feljutott az élvonalban és 73 NB I-es mérkőzésen ült a kispadon.

Fotó: MTI

A 90 perc során egyébként sokáig nem történt semmi, aztán a 40. percben meglepetésre büntetőhöz jutott a Mezőkövesd, de Szűcs Lajos megfogta Melczer tizenegyesét, majd az ismétlést is.

A szünet után Griffiths kapufája jelentette a legnagyobb izgalmat, egészen a 78. percig, hiszen akkor az ex-diósgyőri Menougong nagy bombát ragasztott a léc alá.

Ekkor már úgy tűnt, a borsodiak begyűjtik a három pontot, ám a 89. percben Struhar fejese még a kapufán csattant, de a játékszert Csizmadia közelről a kapuba küldte (1-1).

A döntetlennel egyik csapat sem lehet túlságosan boldog, hiszen a Mezőkövesd előnye így csak három pont a 15. helyezett MTK előtt, a Pápa pedig nem tudott előrelépni a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló

Lombard Pápa – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Csizmadia (89.) illetve Menougong (78.)
sárga lap: Présinger (40.), Kenesei (42.), Kulcsár K. (69.), Arsic (90.), Tóth G. (90.), illetve Melczer (48.), Rajczi (70.)

Lombard Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhár, Présinger, Németh M. – Orosz, Sekour (Arsic, 82.), Griffiths, Nagy T. (Csizmadia, a szünetben), Eszlátyi (Kulcsár K., a szünetben) – Kenesei

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Fotyik – Velicky, Takács P. (Dobos, 84.), Bognár I., Melczer V. – Rajczi (Menougong, 77.), Harsányi (Balajti, 66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik