Foci

U19: így kell elverni a finneket

Ami a nagyoknak nem, az a fiataloknak sikerült, hiszen a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő csapatunk sima, 4-0-s győzelemmel küldte padlóra a finneket.

Alig fél nappal a felnőtt válogatott Finnország elleni pocsék szereplése után a fiatalok próbáltak szépíteni a helyzeten, ami össze is jött.

A két csapat kedden is találkozott egymással Telkiben, ahol Mészöly Géza tanítványai 1-0-ra tudtak nyerni ,most azonban esélyt sem adtak a vendégeknek. A vezetést Asztalos Dávid szerezte meg, aki a 43. percben meg is duplázta saját góljai számát. A másik két találatot Lorentz Márton és Medgyes Zoltán neve mellé könyvelhettük el, kialakítva ezzel a végeredményt.

Fotó: MLSZ

“Jobban tetszett a mai játékunk, mint a keddi, nemcsak az eredmény miatt, hanem mert a mezőnyben is pontosabban játszottunk, és a védekezésünk is végig a helyén volt. Külön örülök annak, hogy két pontrúgásból is sikerült gólt szereznünk, ugyanis sokat gyakoroljuk a rögzített helyzeteket” – mondta Mészöly Géza a találkozó után.

Úgy tűnik, hogy hazánkban a fiatalok mutatják a követendő példát a nagyoknak, hiszen szerda este az U21-es csapat is pályára lépett: Radó András duplájával kétgólos hátrányból egyenlítettünk Skóciában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik