Foci

Foggal-körömmel küzd a Real Madrid a magyar focistáért

Tajti Mátyás (tajti mátyás, )
Tajti Mátyás (tajti mátyás, )

Igazán komoly csata alakult ki a Real Madrid és a Barcelona között. Hogy kiért küzdenek? Tajti Mátyásért, a Puskás Akadémia tehetségéért.

Spanyolország egyik legmegbízhatóbb sportnapilapja, a Marca szerint a Tajti Mátyásért folyó versenyfutásban a Real Madrid lehet a végső befutó. A Puskás Akadémia 15 éves tehetsége szeptemberben robbant be a köztudatba, a Gheorghe Hagi akadémiája által szervezett kupán, amikor csapatával a második helyet szerezte meg, őt pedig a torna legjobb játékosának választották.

A kiemelkedő teljesítménye utána a királyi gárda legnagyobb ellensége, a Barcelona vetett rá szemet, sőt decemberben egyhetes próbajátékra invitálták az U16-os válogatott focistát, és a hírek szerint három szezonra szóló kontraktust is ajánlottak neki. A Real Madrid sem akart kimaradni a kérők sorából, így ők is gyorsan felvették a kapcsolatot Tajtival, aki a Barcelona után a spanyol főváros felé vette az irányt.

Fotó: pfla.hu

A magyar tini tehetségét bizonyítja, hogy mind a két gigásznál megfelelt, így komoly esélye van arra, hogy Spanyolországba költözzön. Itt jön a képbe a Marca információja, miszerint a Real Madrid előnyben van az érte zajló versenyben. A Blancók és a felcsútiak között ugyanis van egy együttműködési megállapodás, így kézenfekvő lenne Tajti Madridba igazolása, főleg úgy, hogy mindent megtesznek a királyi alakulatnál, hogy végül náluk kössön ki a magyar labdarúgó.

A Real Madrid júniusban tudja csak leigazolni a játékost, aki akkor tölti be a 16. életévét, így a FIFA is áldást adja az üzletre. Addig viszont még egyszer borsot törhet leendő (?) csapata orra alá, hiszen áprilisban a madridiak és a felcsútiak is részt vesznek a Puskás-Suzuki Kupán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik