Foci

Puyol: Adiós, Barca!

Carles Puyol (carles puyol, )
Carles Puyol (carles puyol, )

A szezon végén távozik a Barcalona focicsapatától Carles Puyol.

Kedden délután sajtótájékoztatót tartott Carles Puyol, az FC Barcelona labdarúgócsapatának torzonborz védője. Hivatalosan nem mondták meg, mi bejelenteni valója van a 35 esztendős focistának, de azt sejteni lehetett, hogy egy sokakat érdeklő témáról, a jövőjéről fog beszélni.

A hétvégi bajnokin gólt szerző Puyol nem vitte túlzásba a dolgot, leült az újságírók elé, pár mondatban összefoglalta mondandóját, majd 3-4 perccel később kiviharzott a sajtószobából.

A veterán játékos azt jelentette be, hogy nem tölti ki a még két évig érvényes szerződését, június 30-án elhagyja a katalán sztárcsapatot. Mint mondta, a klub tud az elhatározásáról.Azzal indokolta döntését, hogy belefáradt a sorozatos sérülésekbe és műtétekbe. Hozzátette, ezt követően pihenőt tart, majd csak ezután dönti el, hol folytatja – ha folytatja.


Carles Puyol így ünnepelte a hétvégi gólját az Almería ellen
Fotó: Europress Fotóügynökség

Carles Puyol előbb a Barcelona B-ben bizonyított, majd az 1999-200-es szezontól kezdve erősítette az első csapatot, melynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 593 mérkőzésen lépett pályára és 18 gólt szerzett. Sikert sikerre halmozott a klubbal: a többi közt hat bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert az együttessel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik