Foci

Két alapemberét is megtartotta az Arsenal

tomas rosicky, per mertesacker (tomas rosicky, per mertesacker)
tomas rosicky, per mertesacker (tomas rosicky, per mertesacker)

Tomás Rosicky és Per Mertesacker újabb két évvel hosszabbította meg a szerződését a londoni csapattal, így előbbi 2016-ig utóbbi pedig 2017-ig kötelezte el magát az ágyúsokhoz.

Mertesacker 2011 nyarán érkezett a Werder Bremen csapatától az Arsenalhoz, ahol alapemberré nőtte ki magát, Laurent Koscielny-vel az oldalán a védelemben. Annak ellenére, hogy a védekezés a legfőbb feladata, már öt gólnál jár az eddigi 110 mérkőzésén.

Rosicky ugyancsak Németországból igazolt az ágyúsokhoz még 2006-ban, amikor a Dortmundot hagyta el Arsene Wenger kedvéért. A cseh játékos 209 meccset és 24 szerzett gólt tudhat a háta mögött Angliában, de most úgy tűnik, hogy Mesut Özil érkezésével és Aaron Ramsey kirobbanó formájával nem tud versenyezni.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Ágyúsoknak elkél a két rutinos játékos segítsége, hiszen a tökéletes kezdés után a csapat visszacsúszott a 3. helyre a bajnokságban és már négy pont a hátrányuk az éllovas Chelsea-vel szemben.

Arsene Wenger, a londoniak menedszere viszont előre tekint és boldog, hogy hosszú távon is tervezhet a német és a cseh válogatott focistájával.

„Örömömre szolgál, hogy Mertesacker és Rosicky is hosszabbított a klubbal. Minőségi és tapasztalt játékosokról van szó, akik már a legmagasabb szinten is bizonyították a tudásukat.”

Wenger örömét talán csak az fokozhatja jobban, hogy az idei év egyik meglepetésembere, Ramsey is hamarosan tollat ragad, hogy öt évvel toldja meg a londoni karrierjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik