Foci

Három meccsre eltiltották a Fradi védőjét

Mateo Pavlovic (mateo pavlovic, )
Mateo Pavlovic (mateo pavlovic, )

Játékosokat, klubokat és egy edzőt is büntetett az MLSZ a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulóját követően.

Ha kedd, akkor ülésezik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága is, amely így tett március 4-én is, az első tavaszi fordulót követően. A szervezet nem sáfárkodott a büntetések kiosztásával, ami a játékosokat illeti, a győri Lipták Zoltán, a ferencvárosi Mateo Pavlovic és a paksi Bori Gábor egyaránt 3-3 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Rajtuk kívül a győri Michal Svec két, a diósgyőri Mohamadolu Abdouraman pedig egy meccset lesz kénytelen kihagyni.

Bekő Balázsnak, a Kecskemét vezetőedzőjének a kispadtól és az öltözőtől is távol kell maradnia a két soron következő NB I.-es bajnokin.


Mateo Pavlovic (balra) a télen érkezett a Ferencvároshoz
Fotó: MTI

Ismét vannak klubok, amelyeknek a zsebükbe kell nyúlniuk. A legmélyebbre az Újpestnek, amelyet pirotechnikai eszközök használata, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és rasszista megnyilvánulások miatt 500 ezer forint megfizetésére büntettek.

„A mérkőzésen a biztonsági ellenőrzés ellenére pirotechnikai eszközök kerültek a lelátóra, melyet az újpesti szurkolók egy része használt is. A vendég szurkolók ezenkívül tömegesen és visszatérően rasszista és megbotránkoztató rigmusokat skandáltak. Az MLSZ stratégiai céljai, ideértve a nézőszám és azon belül a női és gyermeknézők számának növekedését, megköveteli, hogy a mérkőzések látogatásához kulturált feltételek teremtődjenek” – olvasható az MLSZ honlapján megjelent közleményben az indoklás.

Videó – A DVTK-DVSC rangadón ilyenek történtek a lelátón:

A Ferencvárosnak rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkozató megnyilvánulásai, valamint egy hazai drukker játéktérre történő befutása miatt 200 ezret kell befizetnie a szövetségi kasszába.

A Budapest Honvéd és a DVSC 100-100 ezer, a DVTK 50 ezer forintos bírságot kapott.

Ide kerülnek a büntetésekből beszedett pénzek

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik