Foci

100 nap múlva vb-rajt – Scolari aranyat ígér

Luiz Felipe Scolari (luiz felipe scolari, )
Luiz Felipe Scolari (luiz felipe scolari, )

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elhódítják a világbajnoki trófeát.

Keddtől számítva száz nap múlva kezdődik az idei labdarúgó-világbajnokság Brazíliában, ebből az alkalomból a torna mérkőzéseinek otthont adó városok egész nap a nemzeti színekben fognak pompázni.

Az ország futballválogatottja egy nappal később Johannesburgban játszik felkészülési mérkőzést a Dél-afrikai Köztársaság együttesével, Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány pedig már gyakorlatilag megígérte honfitársainak, hogy Brazília a nyáron megszerzi története hatodik vb-címét.

“Napról napra jobban meg vagyok győződve arról, hogy elhódítjuk a kupát” – fogalmazott röviden a 65 éves szakember, hozzátéve, hogy a szurkolók lelkesedése is nagy segítségükre lesz: “Velük mindig 12-en leszünk a pályán” – mondta.

A június 12-én kezdődő és július 13-ig tartó világbajnokságon 32 csapat küzd majd, 12 város 12 stadionjában összesen 64 mérkőzést rendeznek.


Luiz Felipe Scolari megígérte a világbajnoki címet Brazíliának
Fotó: Europress Fotóügynökség

Központi visszaszámláló-ünnepséget ugyan nem terveznek keddre, de a szervezők szeretnék hangsúlyozni, hogy hol tartanak az előkészületekben. Ebből az alkalomból a központi emlékműveket és a vb-arénák némelyikét a sárga-zöld nemzeti színekkel világítják meg. Sao Paulóban és Curitibában ugyanakkor biztosan nem lesz nagy ünneplés, itt ugyanis még javában folynak az építkezések, s csak május közepére, azaz négy héttel a rajt előtt várható, hogy elkészülnek a stadionok.

A nyári tornára mintegy 600 ezer külföldi futballdrukkert várnak.

“Nagyon jól felkészültünk arra, hogy mindenkinek a biztonságát garantáljuk” – jelentette ki Dilma Rousseff brazil államfő, akitől a torna jellemzésére kitalált “világbajnokságok világbajnoksága” szlogen is származik.

A vb kapcsán 150 ezer rendőr és katona, valamint 20 ezer további biztonsági ember lesz szolgálatban országszerte. Vészhelyzet esetére a hadsereg is készenlétben áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik