Foci

Eltűnt a magyar focista térdszalagja

horváth tamás (horváth tamás, )
horváth tamás (horváth tamás, )

Horváth Tamás, a Kaposvári Rákóczi fiatal labdarúgója újabb műtéten esett át, így kihagyja a tavaszi idényt. A középpályás elmondta, mi a gond a térdével.

“Április végén operálták a bal térdemet, miután elszakadt a keresztszalagom. Miután végre elkezdhettem az edzéseket, éreztem, hogy baj van” – idézi a 22 éves labdarúgót a rakoczifc.hu.

A középpályás hozzátette, több mint másfél év telt el, mire kiderült, hogy eltűnt a térdszalag a lábából.

Horváth (balra) térdéből még 2012-ben tűnt el a szalag
Fotó: MTI

“Elmentem az orvoshoz, aki megállapította, hogy a jobb térdemből hiányzik a keresztszalag. Kiderült, hogy 2012 nyara óta nincs meg, csak ezt nem vették észre, de szerencsémre így is tudtam vele játszani elég sokat. Amikor újrakezdtem a felkészülést, kattanást hallottam a térdemben. Először azt mondták, kutya bajom, majd elmentem az orvoshoz, aki műtötte a bal térdemet, és akkor derült ki, mi a helyzet. Ezek után jutottam el Fehérvárra, ahol Majzik doktor úr megoperált, és azóta egy ellenőrzésen is voltam már.”

Horváth emiatt biztos, hogy nem játszhat tavasszal az NB I-ben, hiszen fél év a felépülési idő a műtét után. A Kaposvár labdarúgója ugyanakkor hozzátette, most már elkezdte mankóval terhelni a térdét.

“Lelkileg nehéz feldolgozni, hogy újra ekkora kihagyás vár rám, és sajnálom, hogy a legnehezebb időszakban nem tudok segíteni a csapatnak.”

A Kaposvár szombaton, a Pápa ellen kezdi a 2014-es évet az OTP Bank Ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik