Foci

Eldőlt: Diego Costa spanyol lesz

A 25 éves brazil születésű, de kettős állampolgársággal bíró csatár úgy néz ki, végleg a spanyol válogatottat választotta. Ha jövő szerdán pályára lép, nincs visszaút számára.

Az Atlético Madrid csatára még novemberben írt levelet a Brazil Labdarúgó Szövetségnek, és jelezte, hogy a spanyol nemzeti csapatot választja, noha Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná őt az előttük álló Honduras és Chile elleni két barátságos összecsapáson.

Scolari úgy tűnik elszámolta magát, amikor a 2013 márciusi két barátságos meccs után nem hívta meg az Atlético Madrid játékosát a júniusi Konföderációs Kupára.

Diego Costa minden bizonnyal pótolni tudná a mostanában kevésbé gólérzékeny Torrest vagy David Villát
Fotó: Europress fotóügynökség

Csoda hát, ha Diego Costa dacos lett? Most meg jövő szerdán a klubcsapata, az Atlético Madrid otthonában, a Vicente Calderón Stadionban mutatkozhat be a spanyol válogatottban.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint akik csak barátságos mérkőzésen léptek pályára egy ország színeiben, és egy másik ország állampolgárságával is rendelkeznek, azok választhatnak, melyik válogatottban kívánnak szerepelni. Márpedig Costa brazil-spanyol kettős állampolgár, így nagy valószínűséggel ott lesz a brazíliai világbajnokságon – mint spanyol.

További érdekesség, hogy Álvaro Arbeloa, Fernando Torres, Juan Mata és David Villa sincs ott a 22-es keretben. Épp ma reggel vontunk párhuzamot a londoni olimpia előtt megöregedett magyar vízilabda-válogatott és a spanyol armada vénülő, így egyre lassuló középpályája közt. Ha nem is éppen a tengelyben, de azért Vicente del Bosque próbálkozik a fiatalítással. Mondjuk éppen van kiből merítenie…

A SPANYOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok:Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona).
Védők:Juanfran (Atlético Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (spanyol), Raúl Albiol (Napoli).
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City).
Támadók: Pedro (Barcelona), Álvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atlético Madrid).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik