Foci

14 éves átkot törne meg az Atlético

atlético madrid-real madrid (atlético madrid, real madrid)
atlético madrid-real madrid (atlético madrid, real madrid)

Vasárnap a Primera Division 26. fordulóját rendezik. Az Atlético Madrid a bombaformában érkező Real Madridot fogadja.

A Matracosok számára több szempontból is különleges meccset ígér a madridi derbi. Elsősorban azért, mert a korábban listavezető Atlético beérheti a királyi alakulatot, másodsorban visszavághatnak a spanyol kupából történő kiejtésükért. Ha sikerülne nyerniük, véget vethetnek a Real elleni 14 (!) éve tartó hazai nyeretlenségüknek.

A Real Madrid kapcsán Koke a következőképpen nyilatkozott: “Senki sem legyőzhetetlen, de az igaz, hogy a védelmük sokat fejlődött miközben támadásban van pár kiváló játékosuk. Jó csapattal nézünk szembe, és látnunk kell majd, hol sebezhetőek” – mondta az Atlético középpályása, valamint hozzátette, hogy bár fontos meccsre készülnek, sok van még hátra a szezonból, és ők továbbra is csak a következő feladatra koncetrálnak.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az biztos, hogy a jelenleg három pont hátrányban lévő Atleticónak nem lesz egyszerű dolga, ha a tavalyi kupadöntőhöz hasonló bravúrt – akkor legyőzték Ronaldóékat – akar véghezvinni, hiszen az azóta teljesen átalakult Real Madrid jelenleg Európa egyik, ha nem a legjobb formában lévő együttese.

A királyiak támadó triója – a szurkolók által csak BBC-ként emlegetett -, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo hármas minden tagja gólokat szerzett a hétközi Schalke elleni idegenbeli kiütés alkalmával, így nagy önbizalommal várhatja a meccset. Az ő eredményességük pedig nagyban függ attól, hogy az Atlético mennyire tudja tartani Luka Modricot, akiről bár nem esik annyi szó, mégis a Real Madridban ő a kapocs, amely összefogja a középpályát és támadósort.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Atléticonál ha az egymás elleni eredményekben és a formában nem is, a hazai pálya előnyében mindenképp bízhatnak, illetve abban, hogy az Aranycipőért is versenyben lévő – és a spanyol válogatottba is meghívót kapóDiego Costa jó napot fog ki. Újra visszatérhet a kezdőcsapatba Filipe Luís és Raúl García is, ám  valószínüleg nem számíthatnak a sérült David Villára és a télen (vissza)igazolt Diegora.

Az Atlético Madrid védője, Miranda szerint a párharc egyfajta döntő és „ha harcban akarunk maradni a bajnoki címért, nyernünk kell mert több mint 5 pont hátrányból már nehéz lesz”. A hazai együttes elszántságával tehát nincs probléma, kérdés ,hogy a csapatát eddig kiválóan motiváló edző, Diego Simeone képes lesz-e meglepni a riválisát és a 77. hazai derbijükön győzelemmel zárni.

Az eddigi Atlético otthonában rendezett városi derbikből csupán 23-szor jött ki győztesen a hazai gárda, 20 döntetlen mellett 33 Real sikert született.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik