Foci

BL: végleg kettészakadni látszik az európai futball

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben hat vendéggyőzelem született. A milliárdos klubok remekeltek, de a szakadék is egy re nagyobb. Szerdán a Real is emlékezetesen vert a Schalkét.

A Real Madrid úgy lépett át a Schalkén Gelsenkirchenben, mintha nem is a német bajnokság negyedik helyezett csapata lett volna az ellenfél, hanem valamilyen alacsonyabb osztályú alakulat. A Királyi Gárda a játék valamennyi elemében felülmúlta ellenfelét és, hogy ez most épp hat gólban csúcsosodott ki, az nagyrészt a C.Ronaldo, Benzema, Bale hármasnak köszönhető.

Visszatérő jelenet: Real gólöröm, Farfan a fejét fogja
Fotó: Europress fotóügynökség

És ha Ralf Fährmann nem véd úgy, ahogy, akkor tán még méretesebb, két szájegyű is lehetett volna a zakó…. A BL egyenes kiesése szakaszának eddigi meccsei azt bizonyítják, hogy még az európai élbajnokságban játszó “közép és élcsapatok” is “kutyák” a milliárdosokhoz képest. A PSG, a Barca, a Real, az Atlético, a Bayern és a Dortmund is idegenben, rém könnyedén múlta felül aktuális ellenfelét. Egyedül a gyengélkedő MU és a Chelsea izgulhat a visszavágókat illetően. Úgy tűnik egyre nagyobb a szakadék a BL mezőnyében.

A Schalke amúgy otthon kimondottan jól szuperáló védelme nem tudott mit kezdeni azzal a sebességgel, amellyel a két szélről érkezett a világ két legdrágább játékosa. Egyszerűen nincsenek ilyen sebességű védőik, Farfant meg mégsem helyezhette Keller edző Höwedes helyére…

„Tökéletesen elégedett vagyok. Mindennel.  mert tökéletes mérkőzést játszottunk, minden összejött. A támadóink remekeltek, mindhárman dupláztak, de az eredmény nem csak rajtuk múlt, hiszen sok segítséget kaptak a csapattársaiktól. Tiszteljük kell az ellenfelünket és annak szurkolóit. Van még egy visszavágó, és a futball olykor képes meglepetéseket okozni” – értékelt a mérkőzést követően tán túl udvariasan Carlo Ancelotti.

Kollégája Jens Keller saját háza táján söpröget és óriási egyéni hibákat látott. „Alapvető hibákat követtünk el. A kezdéssel nem volt gond, bátran játszottunk, de egy hibából túl gyorsan katuk meg az első gólt. Utána ugyan gyorsan egyenlíthettünk volnade bebizonyosodott, egy Real szintű csapat ellen nem sok hasonlóan nagy helyzet adódik. Meglehet más forgatókönyv szerint íródik a folytatás ha Draxler helyzete bemegy. Büszke vagyok szurkolóinkra, mert tényleg Bajnokok Ligájához méltó módon buzdítottak minket, a végső sípszóig.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik