Foci

Saját közönsége előtt vált vicc tárgyává a Schalke

real madrid (real madrid)
real madrid (real madrid)

Szalai Ádám alakulat megalázó, 6-1-s vereséget szenvedett el Gelsenkirchenben a Real Madridtól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján. A második mérkőzés csupán csak formalitás lesz.

Ki lehet kapni erősebb, vagy akár egyenrangú ellenféltől is a BL-ben, mi sem bizonyítja ezt jobban a Manchester City Barcelona elleni, vagy az Arsenal Bayern München elleni zakója, ám hat gólt kapni otthon a kieséses rendszerben már-már szégyenteljes.

Minden a 13. percben kezdődött, Benzema talált a hazai kapuba, majd nem sokkal később Bale duplázta meg a Királyi Gárda előnyét.

Fotó: Europress fotóügynökség

A szünetig nem esett több gól – ha esett volna sem valószínű, hogy a Királykékek szerzik -, a második játékrészben viszont tovább tepert a madridi különítmény, és megsemmisítő vereséget mért a hazaiakra.

Ronaldo találata után Benzema és Bale is beköszönt még egyszer, majd a hajrában ismét a portugál klasszis volt eredményes. A Schalke óriási szerencséjére Huntelaar góljával a hosszabbításban szépíteni tudott, igaz, ez sem mentség a német együttesnek. Szalai Ádám – szerencsére – nem lépett pályára.

A visszavágót a Bernabéuban rendezik majd, s ha a Schalke hasonló felfogásban és játékkal lépnek pályára, akkor könnyen a BL egyik legnagyobb vereségét szenvedhetik el összesítésben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Schalke 04 (német)-Real Madrid (spanyol) 1-6 (0-2)
gól: Huntelaar (91.), illetve Benzema (13., 57.), Bale (21., 69.), Ronaldo (52., 89.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik