Foci

Ők jönnek a magyarok ellen

A finn foci hasonló cipőben jár, mint a magyar. Sok a légiós, gyenge a bajnokság, nincs eredményesség válogatott szinten. Mixu Paatelainen, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 20 finnt, aki jövő szerdán Győrben ellenünk próbálkozik. Mindezt persze már a szeptemberi Eb-selejtezők jegyében.

A Finn Labdarúgó Szövetség szerdán hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra az együttes névsorát, amelyben két újonc, Tero Mäntylä, az Európa Ligában menetelő bolgár Ludogorec légiósa, illetve Sakari Mattila, az Alesunds futballistája szerepel. A listát nézve megállapítható, Mixu Paatelainen, a finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya inkább a légiósokra épít, mint a hazája bajnokságában játszókra.

A finn válogatott hasonló cipőben jár, mint a magyar, masszívan próbál védekezni, de kevés gólt lő
Fotó: Europress fotóügynökség

Jövő hét elején kiderül az is, Pintér Attila mennyire támaszkodik a külhonban hol játszó, hol nem játszó labdarúgókinkra.

A felkészülési mérkőzésre a győri ETO Parkban kerül sor jövő szerdán 18 órától.

A finn keret (vastagon a légiósok):

kapusok:
Lukas Hradecky (Bröndby), Niki Mäenpää, (VVV Venlo), Henri Sillanpää (VPS)

védők:
Markus Halsti (Malmö), Kari Arkivuo (Häcken), Tero Mäntylä (Ludogorec), Sebastian Sorsa (HJK), Niklas Moisander (Ajax Amsterdam) , Juhani Ojala (Terek Grozny), Joona Toivio (Molde)

középpályások:
Roman Eremenko (Rubin Kazany), Kasper Hämäläinen (Lech Poznan), Perparim Hetemaj (Chievo), Toni Kolehmainen (Honefoss), Sakari Mattila (Alesunds), Alexander Ring (1. FC Kaiserslautern),
Tim Sparv (Greuther Fürth), Teemu Tainio (HJK), Jere Uronen (Helsingborgs)

támadók:
Berat Sadik, (FC Thun), Teemu Pukki (Celtic Glasgow), Riku Riski (Rosenborg), Joel Pohjanpalo (VfR Aalen)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik