Foci

Már idegenben dönthet a Real és a Chelsea

chelsea (chelsea)
chelsea (chelsea)

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján két mérkőzést rendeznek: a spanyol bajnokság aktuális listavezetője, a Real Madrid Gelsenkirchenbe látogat, míg a másik nyolcaddöntőn a Galatasaray fogadja a Chelsea-t.

A Veltins-Arénába látogató Real Madrid kiváló formában várhatja az összecsapást, hiszen a Királyi Gárda idén még veretlenek a bajnokságba , – utoljára még Barcelonában kaptak ki 2013 októberében –  és ugyanez a pozitív mérleg – öt győzelem mellett egy döntetlen – továbbjutást jelentett nekik BL csoportjukból.

Fotó: Europress fotóügynökség

A házigazda Schalke pocsék szezonkezdése óta úgy tűnik, kezd magára találni: elmúlt öt meccséből négyszer győzött és csak egyszer kapott ki, valamint Huntelaar felépülésével jelentősen erősödött a csatársoruk. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy Schalke egy csatáros szisztémája miatt Szalai várhatóan csak a kispadon fog kezdeni.

A meccs előtt talán kijelenthető – hogy lényegében minden szempontot figyelembe véve – Real siker várható, ám a BL-ben idén is meglepő eredmények születtek, elég csak a kedd esti Olympiakosz-Manchester United találkozóra gondolni. A sorozat kiszámíthatatlanságában bízhat tehát a Schalke, a Real pedig megpróbálhatja megőrizni veretlenségét és már idegenben eldönteni a párharcot.

Várható kezdőcsapatok:

Schalke: Fahrmann, Höwedes, Santana, Matip, Kolasinac, Boateng, Neustadter, Farfan, Meyer, Draxler, Huntelaar

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Modric, Bale, di Maria, Ronaldo, Benzema

A másik mérkőzésen a Chelsea látogat Törökországba. A hazaiak szakvezetője, Roberto Mancini a sajtótájékoztatóján fogadkozott, hogy mindent megpróbálnak a továbbjutás érdekében, ám méltatta is ellenfelét akit Európa egyik legjobb csapatának nevezett.

Kérdés a török bajnokságban jelenleg 2. helyen álló Galatasaray hazai pályán, a fanatikus szurkolótábora előtt képes-e úgy küzdeni és hasonló bravúrt végrehajtva győzni, mint a Juventus ellen a csoportkörben.

Fotó: Europress fotóügynökség

A hétvégi, Besiktas elleni rangadót megnyerő együttesnek nincsen jelentős hiányzója, így Sneijder játékán illetve Drogba eredményességén is sok múlhat.

A Chelsea-nél sincs jelentős hiányzó, így a Premier League listavezetője – a körülményekhez képest – nyugodtan várhatja az összecsapást. A londoniak oldaláról sok múlhat a sokadvirágzását élő Samuel Eto’o illetve az egész szezonban kiemelkedően teljesítő Eden Hazard játékán.

Várható kezdőcsapatok:

Galatasaray: Muslera, Zan, Balta, Chedjou, Telles, Innan, Melo, Sari, Sneijder, Drogba, Yilmaz

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Luiz, Hazard, Oscar, Willian, Torres

Ajánlott videó

Olvasói sztorik